.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
ویتامین C نیز در بستنی شما یافت می‌شود. كلسیم و فسفری كه در شیر بستنی موجود است، برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مفید است.
به گزارش افکارنیوز، از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!
بستنی از آن خوراکی‌هایی است که هر شخصی با هر سن و سالی، از بچه‌های ۲ساله گرفته تا مادربزرگ و پدربزرگ‌های ۹۰ ساله، دوستش دارند و از خوردنش لذت می‌برند به‌خصوص در تابستان که برای بعضی‌ها به یک میان‌وعده ثابت تبدیل می‌شود. آیا باید بابت این دلبستگی نگران باشید یا می‌توانید با خیال راحت هر قدر دل‌تان می‌خواهد بستنی بخورید؟در این مطلب قصد داریم به تمام سؤالاتی که در خصوص بستنی‌خوری ذهن‌تان را درگیر می‌کند، پاسخ دهیم تا بدانید تکلیف‌تان با این قهرمان روزهای داغ تابستانی چیست.
از کی پای بستنی به زندگی ما باز شد؟
تاریخچه تولید بستنی در ایران به حدود ۸۰-۷۰ سال پیش بازگردد اما در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ بود که بستنی‌فروش‌ها برای خود اسم و رسمی پیدا کردند. در سال‌های اولیه تولید بستنی، شکر و شیر و ثعلب را در استوانه‌های فلزی که در بشکه‌های چوبی قرار داشت، می‌ریختند و اطراف استوانه‌های فلزی را با نمک و یخ می‌پوشاندند. یخ و نمک باعث می‌شد دما به حدود ۲۰ درجه سانتیگراد زیر صفر برسد. بعد از آن، قطعات یخ بسته اطراف استوانه فلزی را جدا می‌کردند تا تمام محتویات استوانه سفت شود.
با این روش، تهیه بستنی حدود ۸ ساعت طول می‌کشید و حدود ۲۰ کیلو بستنی آماده می‌شد. البته دستگاه‌های بستنی‌سازی اواخر دهه ۴۰ وارد ایران شدند و شرکت سازنده این دستگاه‌ها به هر یک از بستنی‌فروشی‌های معروف تهران یک دستگاه هدیه داد.  در آن زمان تنها در جشن‌ها و اعیاد بود که کار بستنی‌فروش‌ها رونق می‌گرفت اما به مرور زمان تعداد بستنی‌فروشی‌ها و به تبع آن مشتری‌های بستنی بیشتر شد، دستگاه‌های بستنی‌ساز دیگر کار بستنی‌فروشی‌ها را راحت کرده بود و دیگر نیازی به صرف ۸ ساعت وقت برای تهیه بستنی نبود. کم‌کم بستنی‌های کارخانه‌ای هم باب شد؛ بستنی‌های یخی و شیری با شمایل چوبی، قیفی، لیوانی و ... .
حالا هم که دیگر دنیایی از طعم و رنگ در بستنی‌ها وجود دارد که البته تنوع تولید بستنی در ایران در مقایسه با آنهایی که در تولید این ماده خوراکی پیشرو هستند، اصلا قابل مقایسه نیست. جالب است بدانید در ژاپن بستنی با طعم غذاهای مختلف از ماهی شور ژاپنی، کاکتوس، سیب زمینی شیرین و خرچنگ گرفته تا بادمجان و جلبک هم تهیه می‌شود. گذشته از این طعم‌های عجیب و غریب که البته هنوز در کشور ما باب نشده، بستنی‌ها این روزها با اشکال متنوعی به دست مصرف‌کننده می‌رسند.
اما این روزها که فقط با بستنی خوردن می‌توانیم کمی دل‌مان را خنک کنیم، کدام بستنی‌ها سالم‌ترند و کمتر چاق‌مان می‌کنند؟ اصلا چقدر بستنی می‌توانیم بخوریم و آیا اعتیاد به بستنی واقعی است؟!
یخی یا شیری؟ زعفرانی یا خامه‌ای؟
در کل بستنی‌ها به ۲ گروه شیری و یخی تقسیم می‌شوند. در بستنی‌های یخی از اسانس‌ها و رنگ‌های خوراکی و شیرین‌کننده‌ها استفاده می‌شود که انواع میوه‌ای و لواشکی و ... هم از همین نوع هستند اما بستنی‌هایی که از شیر تهیه می‌شوند، خودشان باز به ۲ دسته تقسیم می‌شوند؛ یکی انواع کارخانه‌ای و دیگری انواع سنتی که داخل مغازه‌ها تولید می‌شود. البته در این بستنی‌ها از شیر خشک استفاده می‌شود و عیبی که این بستنی‌ها دارند، مربوط به افزودنی‌های آنهاست زیرا انواع اسانس‌های شیمیایی که باعث خوش‌رنگی و خوشبویی بستنی‌هاست به آنها اضافه می‌شود. از طرفی افزایش نگهدارنده‌ها در اندازه‌های زیاد برای سلامت مضر است اما اگر این بستنی‌ها حداکثر دو بار در هفته مصرف شوند، ضرری متوجه سلامت بدن شما نخواهد بود.
بستنی‌هایی که با نام سنتی و با زعفران و خامه درست می‌شوند به‌شرطی که واقعا زعفران داشته باشند، خوب هستند اما بعضی بستنی‌فروشی‌ها از گل‌رنگ استفاده می‌کنند. گل‌رنگ نسبتا سمی است و مصرف زیاد آن برای سلامت بدن مضر است اما زعفران که خود یک ادویه آنتی‌اکسیدان است، ارزش غذایی هم دارد و برای بدن مفید است.
در مورد شیر و خامه‌هایی که به بستنی‌های سنتی اضافه می‌شود، اگر پاستوریزه باشد، قاعدتا مشکلی نخواهد بود اما اگر محل تولید و نحوه نگهداری این مواد بهداشتی نباشد، این بستنی‌ها تبدیل به منبع غنی آلودگی میکروبی می‌شوند و ممکن است سموم موجود در آن باعث ایجاد مسمومیت همراه با استفراغ، دل‌پیچه، سردردهای شدید و تهوع ‌شود، پس در انتخاب‌تان دقت کنید.
ویژگی‌های یک بستنی خوب
به نظر شما یک بستنی خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ همین که خوشمزه و پر از تكه‌های خامه و مغزها باشد، کافی است یا شکل و شمایل و قوامش هم مهم است؟
شاید فکر کنید طعم بستنی خوب فقط به سلیقه شما بستگی دارد اما به عقیده متخصصان یك بستنی خوب باید طعم مناسبی نیز داشته باشد و مواد شیرین‌ كننده به نسبت مناسب در آن به كار رفته باشد. بستنی‌ای كه خیلی شیرین یا بی‌طعم باشد، بستنی مطلوبی به شمار نمی‌رود.
اجزای بستنی هم باید كاملا با یكدیگر مخلوط شده باشند و مخلوط نهایی قوامی صاف و یكنواخت داشته باشد. همچنین تمام اجزای تشكیل‌دهنده آن به نسبت معین (نه بیش از حد) به خوبی با هم مخلوط شده باشند.
یک بستنی خوب نباید زیادی سرد یا زیادی گرم باشد؛ حرارت بستنی باید طوری باشد که وقتی آن را در دهان می‌گذارید، بتوانید طعم آن را تشخیص دهید. اگر بستنی زیادی سرد باشد، پایانه‌های حس سرما را بیش از حد تحریك كرده و ذائقه به وسیله سرما بی‌حس می‌شود و قضاوت درباره طعم بستنی سخت می‌شود. اگر هم زیادی گرم باشد، قاعدتا ذوب می‌شود و بستنی در کار نخواهد بود!
در مورد مواد اولیه یک بستنی می‌توان گفت سلامت و بهداشتی بودن مهم‌ترین نکته است. این مواد اولیه نباید به مدت طولانی و به روش نادرست در انبار نگهداری شده باشند. مصرف شیر یا خامه ترش شده با كیفیت پایین و كره نگهداری شده در شرایط نامناسب می‌تواند از كیفیت بستنی بكاهد. بعضی از كارخانه‌های بستنی‌‌سازی از شیرخشك‌های نامرغوب یا مانده استفاده می‌‌كنند كه می‌‌تواند از كیفیت محصول نهایی بكاهد.
لحظه به لحظه با بستنی
اگر دوست دارید بدانید با خوردن بستنی چه اتفاق‌هایی در بدن‌تان می‌افتد، باید خوردن بستنی را به چند دسته تقسیم کنیم:
۱. قبل از گاز زدن: مراکز لذت و پاداش مغزتان فعال شده و شما را به خوردن بستنی ترغیب می‌کنند حتی اگر واقعا گرسنه یا تشنه نباشید.
۲. نفتی که مغز بر آتش دل‌تان می‌ریزد: بخش هیپوکامپ مغز شما که نقشی کلیدی در یادآوری خاطرات دارد به یادتان می‌آورد که طعم بستنی چقدر عالی است و دفعه آخری که بستنی خوردید، چقدر شاد شدید.
۳. بعد از اولین گاز: چربی و قند روی سطح زبان را گرفته، غدد چشایی‌تان را تحریک کرده و با ایجاد این حس که «این خوراکی واقعا معرکه است» مغز را هوشیار می‌کند. مغزتان شروع به ترشح دوپامین و بقیه مواد شیمیایی مربوط به احساس خوب می‌کند. در همین زمان، پانکراس‌تان انسولین ترشح می‌کند تا قند را از رگ‌های گردش خون خارج کند و به بافت‌ها برساند (در اندازه‌های کوچک، این فرآیند اشکالی ایجاد نمی‌کند اما مصرف مداوم قند می‌تواند منجر به گیج شدن متابولیسم بدن، اضافه وزن یا دیابت شود).
۴. برای جلوگیری از پرخوری: شکم‌تان شروع به ترشح هورمون‌های کنترل اشتها، مانند گرلین می‌کند. نتایج پژوهشی نشان داده افرادی که بستنی خوردن‌شان نیم‌ساعت طول می‌کشد، بیشتر از کسانی که در عرض ۵ دقیقه همان مقدار بستنی را می‌خورند، احساس سیری می‌کنند.
۵. چند دقیقه بعد از اولین گاز: احساس سرما، باعث می‌شود مغز برای گرم شدن خود تلاش کند. یک حس ناگهانی و گاهی دردناک، خون به رگ اصلی سر هجوم می‌آورد و در نتیجه ممکن است بقیه عروق تنگ شوند. نگه داشتن زبان روی سقف دهان می‌تواند کمک‌کننده باشد.
۶. بعد از یک ساعت: پروتئین، چربی و کربوهیدرات خیلی زود ذخیره انرژی بدن شما را پر می‌کند البته به شرطی که قبلا فعالیت بدنی سختی انجام داده باشید و اگر اینطور نباشد، ممکن است ذخایر انرژی‌تان پر باشند و به این ترتیب سلول‌های چربی‌تان بیش از ۳۰۰ کیلوکالری انرژی اضافه را جذب خواهند کرد.
۷. روز بعد و بعدتر: خوردن روزانه بستنی می‌تواند حس و حال خوبی به شما بدهد اما تحقیقات نشان داده ۵-۴ بار بستنی خوردن در هفته می‌تواند لذت بستنی خوردن را کمرنگ کند و برای همین، افراد برای دستیابی به حس خوب مصرف‌شان را بیشتر و بیشتر می‌کنند؛ درست مثل معتادها!
۸. قبل از خوردن بستنی: به اندازه بستنی که قصد خوردنش را دارید، دقت داشته باشید. نتایج پژوهشی نشان داده است افراد وقتی از ظرف بزرگ‌تری برای بستنی خوردن استفاده می‌کنند، ۳۱ درصد بستنی بیشتری می‌خورند و وقتی از قاشق بزرگ‌تری برای کشیدن بستنی استفاده می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر بستنی می‌خورند.
بستنی ماستی انتخاب خوبی است
ماست‌بستنی را که می‌شناسید؟ همان بستنی‌هایی است که به جای شیر با ماست تهیه شده‌اند. در واقع پایه بستنی ماستی!تولید به آن استارترهایی که ماست تولید می‌کنند، می‌افزایند و دیگر مواد لازم برای مخلوط بستنی مانند شکر، چربی، مواد پایدارکننده و طعم‌دهنده‌ها را هم به آن اضافه می‌کنند.
ماست‌بستنی جزو گروه لبنیات، البته با کمی تغییرات شیمیایی است که خواص بسیار مفید و فراوانی هم دارد. این بستنی، علاوه بر اینکه ترکیب‌های شیر را دارد، طی فرآیند تولید، غلیظ‌تر هم شده است و شاید بتوان تنها اشکال آن را کالری بالایش دانست. طرز تهیه ماست‌بستنی‌های لذیذ خانگی را در شماره ۹۳ سیب‌سبز آموزش داده بودیم، یادتان هست؟!
یک بستنی = چند ساعت پیاده‌روی!
بد نیست بدانید برای سوزاندن کالری دریافتی از کمترین حجم بستنی، باید یک ساعت تا یک ساعت و نیم پیاده‌روی کرد بنابراین اگر نمی‌توانید برای سوزاندن کالری بستنی به اندازه کافی راه بروید یا فعالیت بدنی داشته باشید، میزان کالری دریافتی از سایر خوراکی‌های‌تان را کاهش دهید. مثلا اگر در روزهای عادی یک بشقاب برنج مصرف می‌کنید، بهتر است روزی که بستنی می‌خورید، مقدار برنج را به نصف و حتی کمتر کاهش دهید. در غیر این صورت پس از مدتی و با مصرف بستنی‌هایی که سرشار از شکر و بر پایه شیر پرچرب هستند، روز به روز چاق‌تر خواهید شد. گاهی مصرف یک بستنی بزرگ خامه‌ای و سرشار از شکلات می‌تواند بیش از یک وعده غذایی به بدن کالری برساند.
ارزش غذایی بستنی
این روزها بیشتر افراد به دنبال تناسب اندام هستند و برای همین سعی می‌کنند کالری مواد مصرفی‌شان را پیش از مصرف محاسبه کنند. بستنی هم از این قاعده مستثنا نیست! روی پاكت بستنی‌ها، میزان كالری آن، مواد تشكیل‌دهنده و... در جدولی درج می‌شود. کم‌کالری‌ترین بستنی‌هایی که این روزها در بازار پیدا می‌شود، بستنی‌های یخی میوه‌ای و لواشکی است. پس اگر دنبال لاغری هستید، سراغ بستنی‌هایی كه در آنها خبری از پسته و بادام و تكه‌های خامه نیست بروید. متخصصان تغذیه می‌گویند ارزش غذایی بستنی‌ها به ارزش غذایی مواد اولیه كه در ساخت آن استفاده شده است، بستگی دارد. چربی بستنی ۲ تا ۳ برابر شیر و پروتئین آن كمی بیشتر از شیر است. تخم‌ مرغ، میوه و شكر تركیبات دیگر بستنی هستند كه ارزش غذایی آن را افزایش می‌‌دهند. بستنی یكی از عالی‌ترین منابع انرژی است كه بیش از نصف مواد جامد آن شكر (ساكاروز و لاكتوز) است بنابراین باید هنگام خوردن آن حساب كالری‌ها را بكنید ولی اگر رژیم افزایش وزن دارید، خوردن این خوراكی انرژی‌‌زا توصیه می‌شود اما باید مراقب دیابت هم باشید! چون در تهیه بستنی از شیر استفاده شده، ویتامین A ، ویتامین B۱ (تیامین)، B۲(ریبوفلاوین)، B۳(نیاسین) و ویتامین E هم در بستنی پیدا می‌شود. اگر هم در تولید بستنی میوه‌ای از میوه‌های تازه استفاده شده باشد
ویتامین C نیز در بستنی شما یافت می‌شود. كلسیم و فسفری كه در شیر بستنی موجود است، برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مفید است.
یخی‌های خطرناک و بی‌خطر!
بستنی‌های یخی هم که این روزها غیر کارخانه‌ای‌هایش کمتر پیدا می‌شود مگر در قالب یخ در بهشت! در این صورت باید از طبیعی بودن رنگ‌شان و سلامت آبی که در تهیه آن استفاده شده، مطمئن شوید چون بستنی یخی‌هایی که در کارخانه‌های معتبر تولید می‌شوند، مقدار استانداردی از مواد رنگی مجاز دارند. در این بستنی‌ها از مقدار اندکی ترکیبات طبیعی مثل آبمیوه‌ها استفاده می‌شود و به لطف مواد رنگی شیمیایی شفاف و زیبا هستند. هرچند که مقدار ترکیبات شیمیایی این بستنی‌ها کنترل می‌شود اما مصرف طولانی‌مدت این مواد می‌تواند مشکل‌ساز باشد. اگر وزن‌تان در محدوده طبیعی است، می‌توانید هفته‌ای یکی، ۲ بستنی بخورید، البته نه به جای وعده اصلی غذا به خصوص برای بچه‌ها!


:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 637
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.

               ساعت 10 تا 16 از چشم هایمان بیشتر مراقبت کنیم               

 
 
کارشناس بهداشت پرتوهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به نکاتی در مورد چگونگی استفاده از عینک‌های آفتابی بیان داشت: به خاطر وجود اشعه‌های مضر، از ساعت 10 صبح تا 16 عصر باید از چشم هایمان بیشتر مراقبت کنیم.           
 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، علی مکارمی روز گذشته در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در جمع خبرنگاران به اصول استفاده از عینک های آفتابی در آب و هوای مختلف اشاره کرد و گفت: به دلیل عدم محافظت مناسب عینک‌های آفتابی آینه‌ای در برابر اشعه خورشید، عینک‌هایی که عدسی آن‌ها در بالا تیره بوده و به سمت پایین روشن‌تر می‌شوند، انتخاب خوبی محسوب نمی‌شوند.

وی افزود: به علت اینکه ذرات نور یا فوتون‌ها به شکل موج حرکت می‌کنند و شیشه‌های پلاریزه فقط به امواج عمودی اجازه عبور می دهند که به دلیل افقی بودن اکثر امواج منعکس شونده و مضر، این نورها مسدود شده و به چشم نمی رسند، استفاده از عینک های آفتابی با شیشه های پلاریزه توصیه می شود.

کارشناس پرتوهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عینک های آفتابی زرد و کهربایی را مناسب ترین نوع عینک برای هوای مه آلود و ورزش هایی مانند دو میدانی و تنیس که نیاز به سرعت بالا دارند دانست و گفت: با توجه به اینکه عینک هایی با عدسی دودی و خاکستری در برابر نورهای منعکس شده، مانند نور روی آب، برف و جاده بسیار مؤثر هستند ، برای رانندگی و عموم مردم استفاده از این عینک توصیه می شود.

وی به ساعات استفاده از عینک آفتابی اشاره کرد و گفت: علاوه بر دو اشعه مضر خورشید یعنی  اشعه ی ماورای بنفش و مادون قرمز که باعث ایجاد آب مروارید و کوری چشم می شوند، میزان روشنایی بسیار مهم است که این موضوع اغلب مورد توجه عموم افراد نیست   به عنوان مثال هنگام خارج شدن از منزل یا نگاه کردن به کوه پوشیده از برف، چشم به یک‌باره با نوری حدود هزار برابر بیشتر از نور قبلی روبرو می‌شود و آسیب آن غیرقابل جبران است.

مکارمی افزود: با توجه به موراد ذکر شده در مورد میزان روشنایی نور و اشعه های مضر، بیشترین ساعت استفاده از عینک آفتابی در شرایط معمولی بین 10 صبح تا 16 است، اما گاهی قبل و بعد این ساعت نیز لزوم استفاده از عینک ضروری است و باید در این ساعات مراقب چشم هایمان باشیم.

وی به لزوم تشخیص عینک های آفتابی از عینک های تقلبی اشاره کرد و گفت: ترکیبات « پلی‌کربنات » از جمله ترکیباتی هستند که در عینک های تقلبی به کار می روند که این ترکیبات  به آسانی خراش بر می دارند و این شیارها موجب شکست نور و آسیب به چشم می‌شود.

کارشناس بهداشت دانشگاه عاوم پزشکی یاسوج افزود: در خصوص راه‌های شناخت عینک تقلبی همچنین می‌توان عدسی عینک آفتابی را روی عدسی عینک فتوکروم (فرومتیک) قرار داده و چنانچه پس از یک دقیقه عینک فرومتیک تغییر رنگ داد، باید از خرید عینک آفتابی خودداری نمود.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: بازدید از این مطلب : 700
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.

عاقبت یک بازیگوشی!+تصاویر

سامانه 125 آتش نشانی شهریار از گیر کردن دست پسربچه ای هفت ساله در کف شوی حمام منزلشان در امیریه شهریار مطلع شد و بلافاصله گروه امداد و نجات به محل اعزام شدند.

در این حادثه کودک ۷ ساله ای به علت بازیگوشی و درآوردن صابون از داخل کف شوی حمام دست خود را تا مچ داخل کف شویی می کند اما به یکباره دستش گیر و با تلاش بسیار نیز خارج نمی شود.

 

 

گفتنی است، امدادگران با امکانات و تجهیزات کامل به کمک کودک شتافتند و موفق شدند با تلاش دست وی را آزاد و رها نمودند.

yjc.ir



:: موضوعات مرتبط: سرگرمی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1061
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.
اسکان انسان در کره مریخ همیشه دستمایه گمانه زنی ها و مطالعات جدی بوده زیرا شرایط سطحی این سیاره و وجود آب در آن باعث شده تا بتوان آن را قابل زیست ترین مکان خارج از کره زمین در منظومه خورشیدی دانست.
 

روزنامه کسب و کار: کره ماه به عنوان نخستین مکان برای شهرک سازی برون زمینی انسان ها پیشنهاد شده اما ماه دارای جو نیست؛ در حالی که مریخ با جو رقیقی که دارد امکان بیشتری برای میزبانی از انسان و دیگر گونه های زیست آلی را فراهم می کند.
هم کره ماه و هم کره مریخ به عنوان سکونتگاه های بالقوه برای انسان ها پرهزینه هستند و مخاطراتی چون فرود در مناطق با جاذبه سنگین معروف به چاه های گرانشی را هم در خود دارند. به این خاطر معدن کاری در سیارک ها نیز به عنوان گزینه دیگری برای گسترش انسان در محدوده فرازمینی مطرح شده است.

آغاز ثبت نام متقاضیان سفر به مریخ
پروژه Mars-One توسط سازمانی به همین نام با هدف استقرار بشر روی سیاره سرخ با استفاده از ترکیبی از تکنولوژی های موجود و قابل استفاده در سراسر جهان آغاز به کار کرده است. این سازمان قصد دارد ماجراجویی چندین ساله خود را از طریق نمایش برنامه ای تلویزیونی از تمامی لحظات این پروژه با تمامی جهان به اشتراک بگذارد.
شرکت هلندی MarsOne ثبت نام اولیه از داوطلبان حضور در سفر بی بازگشت به مریخ را اواخر سال شمسی گذشته آغاز کرد. براساس اعلام مسئولان این شرکت، پیش از شروع رسمی برنامه انتخاب داوطلبان، بیش از هزار درخواست برای حضور در این سفر دریافت شده بود. پذیرش اولیه داوطلبان از ۸ ژانویه ۲۰۱۳ آغاز شد و فرایند انتخاب جهانی داوطلبان از طریق برنامه های تلویزیونی انجام خواهد شد. این طرح تنها مختص دانشمندان یا خلبانان سابق جت های جنگی نیست و تمامی افراد علاقه مند با حداقل ۱۸ سال سن می توانند داوطلب حضور در جمع پیشگامان مستعمره مریخ (MarsColonypioneer) باشند.
بهره هوشی مناسب و سلامت کامل جسمی و روحی از جمله شروط اصلی برای ثبت نام اولیه در این طرح است و پس از انتخاب اعضای نهایی، دوره ۸ ساله تمرین و آماده سازی برای سفر به مریخ آغاز می شود. این گروه در مدت حضور در تمرینات روی زمین و زندگی بر سطح سیاره سرخ در استخدام شرکت MarsOne خواهند بود. نخستین تجهیزات مورد نیاز برای احداث کلونی طی سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ میلادی به مریخ ارسال خواهد شد و در سال ۲۰۱۸ نیز یک مریخ نورد برای انجام تحقیقات تکمیلی راهی سیاره سرخ می شود.
«لانس دورپ» بنیانگذار شرکت MarsOne تاکید می کند: نخستین گروه مسافران در سال ۲۰۲۳ راهی مریخ خواهند شد و باقی عمر خود را در کلونی های احداث شده روی سیاره سرخ سپری خواهند کرد.
نوربرت کرافت از محققان سابق ناسا و مدیر پزشکی پروژه نیز اصلی ترین چالش پیش رو برای عملی شدن این طرح را نحوه تعامل و همکاری اعضا در طول سفر بسیار طولانی از زمین تا مریخ و پس از آن زندگی تا آخر عمر بر سطح سیاره سرخ عنوان می کند.
دکتر جرارد هوفت برنده جایزه نوبل و برایان انکه مفسر موسسه تحقیقاتی ساوث وست، از مشاوران برجسته این پروژه هستند.
بلیت این سفر، یک طرفه است!
بر اساس اعلام شرکت هلندی MarsOne، بیش از ۱۶۵ هزار درخواست برای سفر بی بازگشت به مریخ تاکنون به ثبت رسیده است. پروژه سفر بی بازگشت به مریخ شامل انتقال تجهیزات و چند مریخ نورد برای احداث پایگاه اولیه جهت استقرار نخستین گروه از ساکنان آینده مریخ است. گروه نخست، متشکل از چهار زن و مرد از قاره های مختلف جهان، پس از انتخاب و گذراندن دوره های نهایی آموزش تا سال ۲۰۲۳ راهی سیاره سرخ خواهند شد. به دلیل نبود فناوری های مورد نیاز برای انجام سفر بازگشت از مریخ، هزینه های بالای سفر و مشکلات تامین سوخت، داوطلبان نهایی، بلیت یک طرفه به سمت مریخ دریافت خواهند کرد. با وجود عدم امکان بازگشت به زمین، تا ماه آگوست ۲۰۱۳ (مردادماه) بیش از ۱۶۵ هزار درخواست ثبت شده و استقبال متقاضیان از این طرح چشمگیر عنوان شده است.
هزینه ثبت نام اولیه ۱۲ تا ۳۸ دلار است که براساس وضعیت اقتصادی کشور، افزایش یا کاهش پیدا می کند. از ایران نیز تاکنون ۸ داوطلب مرد و یک داوطلب زن موفق به ثبت نام قطعی شده اند.
شرایط زندگی در مریخ چگونه است؟
این نامزدها چند ماه طی ۲ سال در انزوا و در تاسیساتی شبیه سازی شده نگاه داشته می شوند تا نحوه پاسخ آنها به زندگی در فضای بسته همراه با سه نفر دیگر مورد بررسی قرار گیرد. طی این مدت فضانوردان تمرین های فیزیکی بسیاری انجام می دهند چرا که طی ۸ ماه سفر تا مریخ آنها نمی توانند دوش بگیرند و تنها از غذاهای خشک شده، کنسروی و فریز شده استفاده می کنند؛ از این رو سه ساعت در روز باید ورزش کنند تا بتوانند جرم ماهیچه های خود را حفظ کنند.
هوای مریخ به نوعی است که ساکنان نمی توانند بدون یک لباس فضایی بیرون بروند. در این سیاره گیاه رشد نمی کند اما ساکنان محصولات خود را در کابین هایشان رشد می دهند تا غذایشان تامین شود.
شاید دلتنگ شوید!
با شرایط توصیفی، بسیاری گفته اند ترجیح می دهند یک پا نداشته باشند اما در چنین سفری قدم بگذارند و در سیاره ای سرد زندگی کنند و برای همیشه از دوستان و خانواده خود خداحافظی کنند! سالیجان شریپف فضانورد مسلمان روس که سال گذشته به ایران سفر کرده بود، در پاسخ به این سوال که آیا در مدت اقامت در فضا غیر از خانواده و نزدیکان خود برای چیز دیگری هم در زمین دلتنگ شده یا نه، گفته است: ماه اول حضور در فضا که همه چیز برای انسان تازگی دارد و کارهای زیادی برای انجام دادن هست، بسیار خوب است ولی به تدریج دلتنگی سراغ انسان می آید. دلتنگی هایی که من تجربه کردم به حدی است که فکر نمی کنم هیچگاه انسانی حاضر باشد برای سفر بدون بازگشت به مریخ و سیارات دور داوطلب شود!
با این وجود افزایش هر روزه تعداد ثبت نام کنندگان برای این سفر، نشان می دهد در این جهان کسانی هستند که حاضرند در نقطه ای دوردست، بدون احتمال بازگشت به کره زمین زندگی شان را ادامه بدهند. گرچه هنوز مشخص نیست این انسان ها واقعا در عمل آماده اعزام به سفر بی بازگشت هستند یا اینکه هنگام رفتن، پشیمان خواهند شد.

 


:: موضوعات مرتبط: اخبار , نجوم , ,
:: بازدید از این مطلب : 873
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.
خاموش کردن ذهن برای یک خواب راحت
جمعه ۸ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۴۵
خوب، حالا بعد از اینکه مصرف کافئین را قطع کردید و کمی ملاتونین به برنامه‌غذایی‌تان اضافه کردید، باز هم نمی‌توانید بخوابید؟
به گزارش افکارنیوز، خواب برای حفظ سلامتی اهمیت زیادی دارد. در طول خواب است که بدن ما خود را بازسازی کرده و التیام می‌بخشد، ذهنمان آرام می‌شود و ناخودآگاهمان در طول رویا وارد بازی می‌شود.
خیلی‌ها نمی‌دانند که ما واقعاً به چه مقدار خواب نیاز داریم. این سوال هیچ پاسخ مشخصی ندارد. هرچه رشد می‌کنیم و سنمان بالاتر می‌رود، مقدار خواب موردنیازمان متفاوت می‌شود و اینکه می‌گویند هر فرد به هشت ساعت خواب نیاز دارد یک باور غلط است. بعضی افراد با شش یا هفت ساعت خواب راحت هستند، بعضی با نه تا ده ساعت. بدن هرکدام از ما از نظر بیولوژیکی متفاوت است و مهمترین چیز کیفیت خوابمان است و اینکه وقتی خسته هستیم بخوابیم.
این روزها افراد بیشتر و بیشتری دچار اختلالات خواب می‌شوند و راهکارهایی به جز دارو هم وجود دارد. در زیر به چند نکته درمورد مشکلات خواب اشاره می‌کنیم؛
فعالیت‌های روزانه اهمیت دارد
مصرف کافئین روزانه‌تان را محدود کنید و برای بیدار نگه داشتن خودتان از محرک استفاده نکنید، مخصوصاً در شب هنگام. بدن ما یک سیستم ظریف بیوریتمیک دارد و وقتی خودتان را مجبور به بیدار ماندن بیشتر از آن حدی که باید می‌کنید، در این چرخه مشکل ایجاد می‌شود و کم‌کم مشکلاتتان آغاز می‌شود. چیزهایی مثل نوشابه‌های انرژی‌زا فقط یک کمک موقتی هستند. در آخر از نوشیدنی‌هایی مثل این ضربه می‌خورید و حتی می‌توانند شدیداً اعتیادآور باشند.
خودتان را تقویت کنید
اگر در طول روز نیاز به تقویتی دارید، پیاده‌روی، تنفس عمیق، نوشیدن آب یا خوردن تنقلات سالم مثل آجیل را امتحان کنید. خیلی‌وقت‌ها که عصرها می‌خوابیم، بدنمان کم‌آب می‌شود و به آب یا هوای بیشتری نیاز پیدا می‌کند. به دنبال تنقلات شیرین و قندی نروید چون اینها هم می‌توانند مضر باشند. همچنین سعی کنید چرتتان خیلی طول نکشد چون همین هم باعث می‌شود شب نتوانید به‌موقع بخوابید.
هنوز نمی توانید بخوابید؟ به تغذیه‌تان توجه کنید
هنوز هم بااینکه کافئین را در برنامه‌غذایی‌تان کم کردید نمی‌توانید بخوابید؟ اجازه بدهید کمی درمورد تغذیه برایتان توضیح دهیم. اضافه کردن چیزهایی مثل ویتامین B، منیزیم، تریپتوفان و ملاتونین می‌تواند کمکتان کند. فقط دقت کنید که ویتامین‌های B را خیلی دیر مصرف نکنید چون ممکن است خوابتان را به هم بزنند. تریپتوفان آمینواسیدی است که برای ما ضروری است (یعنی خودمان نمی‌توانیم آن را بسازیم) و دریافت آن هم بسیار سخت است، مخصوصاً برای افراد گیاهخوار.
تریپتوفان، بعد از اینکه مدت‌ها مورد نکوهش بود، دوباره به بازار برگشت که ماده تشکیل دهنده HTP-۵ است که به سروتونین تبدیل می‌شود، همان هورمونی که در مغز که به روحیه و خواب شما کمک می‌کند. ملاتونین هم ماده دیگری است که به طور طبیعی تولید می‌شود که مکمل‌غذایی آن را می‌توان برای کمک به خواب استفاده کرد. فقط دقت کنید که اگر داروهای SSRI مثل Prozac مصرف می‌کنید، تریپتوفان یا ملاتونین را امتحان نکنید.
خوب، حالا بعد از اینکه مصرف کافئین را قطع کردید و کمی ملاتونین به برنامه‌غذایی‌تان اضافه کردید، باز هم نمی‌توانید بخوابید؟
بگذارید کمی درمورد محیط خوابتان صحبت کنیم. دقت کنید که اتاق خوابتان کاملاً تاریک و آرام باشد. اگر محیط اطرافتان پرسروصدا است، می‌توانید از گوش‌گیر استفاده کنید. سعی کنید هیچ کار هیجان‌انگیزی قبل از خواب انجام ندهید، مثل ورزش شدید یا تماشای فیلم ترسناک (رابطه‌جنسی اشکالی ندارد).
کارهایی بکنید که ریلکس‌تان کند و شما را از مشغله روزتان دور کند، مثل خواندن یک کتاب غیرکاری و درسی، تماشای یک برنامه مفرح در تلویزیون، بازی کردن با حیوان خانگی‌تان، خوابیدن در وان حمام. در این ساعت باید روزتان را پشت سرتان بگذارید و استراحت کنید. شاید برای افراد پرمشغله و معتاد به کار سخت باشد اما مجبورید که برای داشتن خوابی راحت حواستان را از مشغله روزانه پرت کنید.
همچنین از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید. شاید در ابتدا برایتان تسکین‌بخش باشد اما خوابتان را بر هم می‌زند و موجب کم آب شدن بدنتان هم می‌شود.
به نظر می‌رسد که ذهن ما بزرگترین مانع ما برای خوابیدن است. بیشتر وقت‌ها وقتی در تاریکی و خلوت دراز می‌کشیم، ذهنمان فضایی عالی برای طغیان پیدا می‌کند. به اتفاقات آن روز فکر می‌کنیم، نگران فردا می‌شویم، به این فکر می‌کنیم که فلان کاری که کرده بودیم درست بوده یا نه، درمورد انتخاب‌های آینده‌مان سوال می‌کنیم یا خیلی ساده دراز می‌کشیم و در فکرمان کار می‌کنیم. به برنامه روزانه‌مان فکر می‌کنیم و یا سعی می‌کنیم برای یکی از مشکلاتمان راه‌حل پیدا کنیم.
باید راهی برای بستن ذهنمان و ریلکس کردن پیدا کنیم. اما این سخت‌ترین مانع خوابیدن است زیرا ذهن می‌تواند مثل یک بچه خیلی شیطان باشد.  و زمان‌هایی هست که واقعاً یک عالمه کار داریم که باید انجامشان دهیم. راه‌حل چیست؟ دو انتخاب دارید: ذهنتان را ببندید و بخوابید یا بیدار شوید و کار کنید.
بلند شدن و مشغول شدن به کارها فکر بدی نیست. اینکه ساعت‌ها دراز بکشید و درمورد چیزی فکر کنید کار بی‌هدف و بیهوده‌ای است. پس بلند شوید و کارتان را تمام کنید، مقاله‌تان را بنویسید، یک لیست از کارهای فردا تهیه کنید، حساب بانکی‌تان را چک کنید و از این قبیل. این کارها اگر انجامشان ندهید دیوانه‌تان می‌کنند. پس بلند شوید، آنها را انجام دهید و بعد به تختتان برگردید. یا اینکه فقط بلند شوید و حواس خودتان را با کاری مثل کتاب خواندن، نگاه کردن تلویزیون یا حل جدول پرت کنید.
در یک لحظه فقط به یک چیز می‌توان فکر کرد
پس اگر به چیزی منفی یا مربوط به کار فکر می‌کنید، آن را به فکری دیگر تغییر دهید. برای همین بوده که از قدیم می‌گفتند برای اینکه خوابتان ببرد شروع به شمردن کنید. چون حواس ذهن را از افکار تکراری پرت می‌کند.
ارتباط ذهن-جسم واقعی است
ارتباط ذهن-جسم  و اینکه ما رئیس هر دو آنها هستیم را به خاطر آورید.
در آخر بعضی گیاهان و درمان‌های خانگی را برایتان پیشنهاد می‌کنیم. می‌توانید قبل از اینکه برای گرفتن یک نسخه پیش دکتر بروید، اینها را امتحان کنید. چای‌های گیاهی و گیاهانی مثل اسطوخودوس، بابونه و ریشه سنبل‌الطیب برای خواب عالی هستند. ممکن است مجبور شوید روش‌های مختلفی را امتحان کنید تا روشی مناسب خودتان پیدا کنید اما حتماً اینکار را بکنید. خواب خوبی داشته باشید!


:: موضوعات مرتبط: روانشناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 732
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.
چگونه پاسخ کودکان را درباره خدا درست جواب دهیم؟
جمعه ۸ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۲۳
 
عرش نیوز: بیش تر کودکان، با طرح سوال های غیرمنتظره درباره موضوعات مختلفی از جمله خدا، موجب شگفتی بزرگسالان می شوند. مشکل بسیاری از کودکان، این است که والدین شان، انرژی آن ها را صرف همه چیز، از کلاس های هنری و ورزشی گرفته تا رایانه می کنند، اما از درس ایمان غافل اند. آن ها فراموش می کنند که آن چه می گویند و عمل می کنند یا نمی گویند و عمل می کنند، تاثیر ماندگاری بر کودک می گذارد.
● چه طور به زندگی کودکان رنگ معنویت بزنیم؟
بهترین راه ارتقای زندگی معنوی کودکان، راحت و آشکار حرف زدن درباره خداست. اصل کلی که بیش تر کارشناسان آن را تایید می کنند، این است که بگذارید بچه ها، گفت وگو را هدایت کنند و بعد، با سوال کردن شما، موضوع را پی گیری کنید.
حرف زدن درباره خدا، به این دلیل بااهمیت است که می تواند بهترین راه برآوردن مهم ترین نیازهای کودکان باشد؛ زیرا کودکان، بیش از بزرگسالان، خود و اطرافیان شان را به تکیه گاه قوی و مهربانی نیازمند می دانند که قادر است همه آرزوهای آن ها را برآورده کند. فایده دیگر صحبت کردن درباره خدا، این است که همه چیز را در دنیا توضیح می دهد، زیبایی طبیعت، تولد نوزاد یا مرگ یک دوست که با این توضیح مرتبط کردن رویدادهای طبیعی به خدا نوعی احساس شگفتی نیز همراه است؛ زیرا روح کودک، دنبال عجایب و اسرار می گردد و زمانی که برای پرسش های کلیدی خود، پاسخی منطقی می یابد، احساس آرامش می کند. گرچه کودکان نوپا، کوچک تر از آن هستند که مفاهیم مبهم معنوی را درک کنند، اما آن قدر بچه نیستند که نتوانند کلماتی را درباره خدا یاد بگیرند.
● طعم حضور خدا را به کودک بچشانیم
این سوال غلط است که: «چه طور کودکم را وادار کنم به خدا اعتقاد پیدا کند؟» پرسش صحیح این است که: «چه طور به او نشان دهم که خدا، در زندگی اش حضور دارد؟»
حدود سه یا چهار سالگی، بچه ها، نام خداوند را یاد می گیرند. کودک، ابتدا، دنبال قوی ترین فرد است و چون از نوزادی، مادر، نیازهایش را رفع کرده، می پندارد که مادر، محکم ترین تکیه گاه است، ولی خیلی زود می فهمد که مادر، از خیلی چیزها می ترسد و چون پدر از آن ها نمی ترسد، پدر را تکیه گاه و قوی ترین آدم می یابد، ولی پدر هم از بعضی چیزها می ترسد. در این زمان است که از ما می پرسد: «چه کسی قوی ترین است؟» به او می گوییم: «خدا». این خدا کجاست؟ به او می گوییم: «بزرگ تر که شدی، برایت می گویم.» چون کودک سه، چهار ساله، در مرحله تفکر ابتدایی است، فقط آن چه را می بیند، قبول دارد. بنابراین نمی توان به او گفت: «خدا نادیدنی است و همه جا هست.»
● خدای دوست داشتنی ۵ سالگی
در فاصله سنی سه تا پنج سالگی، کودکان، خدا را شبیه انسانی می دانند که به آن ها اتومبیل یا اسباب بازی می دهد و مراقب همه چیز است؛ موجودی دوست داشتنی. چنین برداشتی، به چنین پرسش هایی می انجامد: «آیا خدا می خوابد؟ خدا برای تعطیلات کجا می رود؟ خدا کجا زندگی می کند؟» اگر به او بگویید: «اگر بدرفتاری کنی، خدا عصبانی می شود»، او، پدری عصبانی را مجسم می کند که آماده است برای جزیی ترین تخطی، او را تنبیه کند. به تدریج که بزرگ تر شد، باید خدا را به او چنان معرفی کنیم که بچه ها، از او خوش شان بیاید. از لطف و کرم خدا، مهربانی، قدرت خدا، بخشش و زیبایی دوستی او می گوییم. درباره بهشتی که به نیکوکاران وعده داده، سخن می گوییم و اگر ضرورت خاصی پیش آمد، درباره جهنم به زبانی ساده برایش توضیح می دهیم.
منبع:مجله شهرزاد
 


:: موضوعات مرتبط: روح متعالی , ,
:: بازدید از این مطلب : 953
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.

رکوردشکنی در 93 سالگی! +عکس

راه رفتن روی بال های هواپیما یکی از انواع بدلکاری هایی است که از گذشته در میان بزرگان این عرصه وجود داشته و افراد مختلفی برای این رشته تمرین های بسیار کرده و حتی جانشان را نیز در این راه از دست داده اند.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، بدلکاری های خطرناک معمولا توسط افراد قوی و جوان انجام می شود زیرا این افراد توانایی ان را دارند تا فشارهای مختلف این کار را تحمل کرده و از شرایط سخت جان سالم به در ببرند اما در این میان پیرمردهایی نیز هستند که هنوز دست به کارهای خطرناک می زنند.
"تام لسکی" پیرمرد 93 ساله ای است که چندی پیش توانست رکورد راه رفتن روی بال هواپیما را بشکند. او در یک سفر 81 دقیقه ای بر روی بال هواپیمایی ایستاد و چند قدمی روی آن برداشت تا رکورد پیرترین فرد این عرصه را به نام خود ثبت کند.
این مرد قبلا نیز رکورد را خودش در اختیار داشت ولی حالا با بهبود بخشیدن آن دیگر تمامی رقبای نزدیک خودش را از گردونه رقابت خارج کرد. او در رکوردزنی قبلی خود چند موسسه خیریه را نیز شریک کرد و توانست یک میلیون پوند به آن ها کمک کند.
این مرد که دو سال پیش یک مقام افتخار ملی نیز کسب کرده است در مورد سفرش می گوید: این مسافرت بسیار سرد بود و البته پر سروصدا اما همه این مشکلات با تفکر به شکست رکورد ساده می شود.


:: موضوعات مرتبط: اخبار , عجایب جهان , ,
:: بازدید از این مطلب : 749
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.
چرا تب‌خال می‌زنیم؟
 
قدیمی‌ها فکر می‌کنند تب‌خال شوک عصبی بدن را بیرون می‌ریزد و آن را نشانه خوبی می‌دانند غافل از اینکه تب‌خال منشأ ویروسی دارد و به راحتی قابل انتقال است.
عرش نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، تب خال یک نوع بیماری ویروسی است که دو نوع ویروس HPV آن را در دو بخش  بدن،ایجاد می‌‌کند.ممکن است در مرتبه اول پس از ورود ویروس به بدن فرد دچار  درد و تب شود و حتی غدد لنفاوی متورم شده و جوش‌های کوچکی بروز کند.
استرس  شدید و قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب، مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم  ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای می‌تواند در تشدید بروز تبخال مؤثر باشد.
افرادی  که این ویروس را در بدن خود دارند ممکن است مجدد با تبخال درگیر شوند که  متأسفانه هیچ دارویی برای از بین بردن این ویروس در بدن وجود ندارد.
تماس  مستقیم یا غیر مستقیم از طریق وسایل آلوده می‌تواند این ویروس را انتقال  دهد و به مبتلایان توصیه می‌کنیم تا از کمپرس آب یخ برای کنترل تب خال  استفاده کنند.
 


:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 819
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.
                                                                                         لخته خوني كه ناجي دهان است
 
پس از انجام عمل جراحي دندان يا كشيدن آن انجام اقدامات بازدارنده تهديدي جدي براي بروز آسيب هاي دهان و دندان به شمار مي رود.
 
پس از انجام عمل جراحي دندان يا كشيدن آن انجام اقدامات بازدارنده تهديدي جدي براي بروز آسيب هاي دهان و دندان به شمار مي رود.
 
بهزاد فرخ زاد، متخصص دندان پزشكي ، افزود: بسياري از افراد در اغلب موارد پس از انجام جراحي و يا كشيدن دندان براي جلوگيري از خون ريزي لثه ها و محل جراحيشان به انجام كارهايي اقدام مي كنند بجاي بهبود خون ريزيشان منجر به تشديد آن و حتي بروز عوارض احتمالي و مخربي بر دهان و دندانشان مي شوند كه غرغره آب نمك، شستشوي دهان با آب سرد، گذاشتن گوشت بر روي لثه و حتي روغن ترمز از جمله چنين اقداماتي است در بيشتر مواقع انجام آنها بلافاصله پس از كشيدن دندان بسيار عموميت دارد.
 
وي با تاكيد به اينكه انجام اقدامات خود سرانه بر اساس تجربيات اشتباه يا كاملا اتفاقي و بدون پايه علمي براي جلوگيري از خونريزي لثه پس از كشيدن دندانها بسيار غلط است تاكيد كرد: اين اعمال بويژه گذاشتن گوشت منجر به راه يابي كامل انواع عفونت ها و ميكروبها بويژه توسط گوشت خام و يا باز شدن ناگهاني منافذ لثه مي شود التهاب و عفونت دهان و دندان كمترين عارضه آن است.
 
بهزاد فرخ زاد همچنين گفت: بر خلاف باور عموم افراد پس از كشيدن دندان استفاده از آب سرد به صورت غرغره كردن، محلول آب نمك كاملا رقيق (دهان شويه) تا 24 ساعت اكيدا ممنوع است زيرا در محل كشيدگي دندان، گاز  (پد يا پانسمان) گذاشته مي شود كه فشار دادن آن توسط دندان هاي در فك خود موجب بند آمدن خون مي شود و براي بر داشتن گاز حتما بايد آنرا توسط آب خيس يا مرطوب كردتا در اين حين به لثه نچسبد و موجب خون ريزي مجدد نشود.
 
وي با اشاره به اينكه شستشوي دهان قبل 24 ساعت پس از كشيدن دندان منجر به كنده شدن لخته خون شكل گرفته برروي موضع مورد نظر مي شود.
 
اظهار داشت: اين لخته خون در حقيقت نقش ترميم كننده اصلي دندان را ايفا مي كند زيرا با تشكيل آن محل آسيب ديده (لثه ي خالي از دندان) بلافاصله در هر ساعت اقدام به بازسازي و ترميم بافت ها و تشكيل لثه و استخوان مي كند كه اين لخته سرمنشا اصلي اين تكامل است.
 
اين متخصص دندان پزشكي خاطر نشان كرد: در بسياري از مواقع انجام اقدامات غلط ذكر شده با از بين بردن لخته ي خون تكامل دهنده منجر به خالي شدن حفره لثه و ترميم طولاني مدت آن مي شود كه در اين حالت فرد با معرف هر غذايي بويژه برنج منجر به ته نشيني آن در حفره و بروز عفونت ها و درد هاي التهابي و بسيار مضر و خطرناك در موضع مي شود و در غير اين صورت اگر فرد دچار از دست رفتن لخته ي خون تكاملي و خالي ماندن حفره ي لثه شده در صورت نداشتن درد مي تواند با رعايت كامل موازين بهداشتي از جمله مسواك نكردن موضع (استفاده از دهان شويه) و پرهيز از مصرف غذاهاي پرسپوليس مخلفات ريزدانه (تا مدتي) ازبروز عوارض مذكور مي تواند پيشگيري كند.


:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1068
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.
کنترل تلفنی علائم حیاتی نوزادان
       محققان از جوراب هوشمندی رونمایی کرده‌اند که به والدین اجازه می‌دهد تا از هر جا با استفاده از یک برنامه تلفن همراه به بررسی سلامت نوزاد خود بپردازند.          
راه دانشجو: این جوراب هوشمند موسوم به Owlet می‌تواند  نرخ سلامت کودک، سطح اکسیژن، دمای پوست، کیفیت خواب و موقعیت خواب او را  برای تلفن هوشمند والدین ارسال کند.
به گزارش ایسنابه گفته سازندگان این فناوری می تواند سلامتی روزانه کودک را بررسی کرده و به شناسایی سندروم مرگ ناگهانی کودک کمک کند.
سازندگان در حال جمع آوری آنلاین سرمایه برای این دستگاه 159 پوندی هستند و امیدوارند بتوانند آنرا تا سال 2015 به بازار عرضه کنند.
این جوراب هوشمند از چهار حسگر برای بررسی ضربان قلب و سطوح اکسیژن استفاده می کند.
این سیستم همچنین اطلاعات را بدون ذکر نام برای شرکت ارسال می‌کند تا سازندگان بتوانند یک پایگاه داده برای کمک به شناسایی مشکلات و هشدار زودهنگام به  والدین ایجاد کنند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار , تکنولوژی , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 722
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : جمعه 8 شهريور 1392
.
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی