.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

به رغم افزایش محبوبیت های اسپری های ضد تعریق درمیان اکثر گروه های سنی به ویژه نوجوانان، افزایش بی رویه از این ضدتعریق ها می تواند موجب واکنش های آلرژیک پوست، آسم و حتی در موارد نادری عامل ایجاد مشکلات مهلک قلبی باشد.

 
 

«مارین جنکینز» مدیر خدمات کلینیکی در مرکز پزشکی آلرژی بریتانیا گفت: حدود یک نفر از هر سه بزرگسال در بریتانیا نوعی بیماری آلرژیک چون آسم، اگزما یا التهاب بینی دارند و این نشانه ها به سادگی با محصولات عطری و اوروسل های شیمیایی تحریک می شوند.

وی افزود: حتی افرادی که آلرژی ندارند نیز ممکن است به مواد شیمیایی در محصولات تمیزکننده یا آرایشی حساسیت داشته باشند و دچار واکنش های پوستی، دشواری تنفس، تهوع یا سردرد شوند و این واکنش ها زمانی بدتر می شوند که اوروسل به عنوان غبار بسیار اندک تنفس شود.

دکتر «پیتر دینگل» دانشمند محیط زیست و متخصص زهر شناسی در شهر «پرث» استرالیا در این رابطه می گوید که برچسب ها روی اوروسل های ضدتعریق می گوید که در محیط های بسته از آنها استفاده نکنید اما به سادگی می توان گفت که اکثر مردم هنگام استفاده از اسپری های ضد تعریق به خارج از خانه یا محل مورد استفاده نمی روند. آنها حتی ممکن است که در حمام با در بسته از اسپری استفاده کنند.

این مسائل از جمله موضوعاتی است که خانواده کیپ ول تا آخر عمر خود به خاطر می سپارند.

«جاناتان کیپ ول» 16 ساله فرزند این خانواده براثر حمله قلبی در اتاق خواب خانه درگذشت. ناتالی پس از آنکه برادرش را بی جان در کف اتاق پیدا کرد، همه را خبر کرد.

براساس اظهارات پدرش، 10 دقیقه پس از آنکه آنها به بیمارستان رسیده بودند، پزشکان مرگ را اعلام کردند و ما شوکه شده بودیم. این درحالی است که فرزندمان یک پسر عادی و کاملا سالم بود. بررسی های پس از مرگ نشان داد که میزان گاز و پروپان در خون وی 10 مرتبه بیشتر از حجم خطرناک بود. این گازها در بدن وی طی ماه های متعددی متراکم شده بودند.

مأموران بررسی و تحقیق درمورد مرگهای ناگهانی با برسی خانه به این نتیجه رسیدند که جاناتان از اسپری های ضد تعریق استفاده می کرده است.

تاکنون هشدارهای بسیاری درباره استفاده از اسپری های ضد عرق و همچنین نحوه استفاده از آنها صورت گرفته است اما تحقیقات نشان می دهد که 50 درصد از نوجوانان تا سن 11 سالگی از اسپری های ضد تعریق استفاده می کنند؛ چرا که آنها تا این سن به خودآگاهی درباره بوی بدن خود رسیده و اغلب ترغیب می شوند تا از میزان بیشتری اسپری برای دفع بوهای ناخواسته بدنشان استفاده کنند.(مهر)



:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 753
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.

کبد چرب یکی از عوامل بیماری  قرن

سلامت نیوز : رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم  پزشکی شهید بهشتی چاقی، کبد چرب و دیابت را از بیماری‌های رایج دانست.

 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر محمدرضا زالی در  حاشیه چهاردهمین همایش بین‌المللی میکروب‌شناسی در جمع خبرنگاران  گفت: این  بیماری‌ها به دلیل تغییر وضعیت رفتاری در 50 سال گذشته، تغییر در  رژیم غذایی، مصرف  آنتی‌بیوتیک‌ها و ... منجر به عدم تعادل میکروب‌های روده  می‌شود که این بیماری‌ها  را به وجود می‌آورد.

 

وی در رابطه با کودکان چاق هشدار داد: در کودکان میکروب‌های بدن تولید سموم  می‌کند و اگر این میکروب‌ها سوزانده نشود، باعث چربی کبد در آنها و بروز  خطرات جدی  خواهد شد.

 

زالی مصرف غذاهای پرچرب و پرکالری را موجب تشدید این مشکلات دانست و افزود: با  پرهیز از مصرف این غذاها تا حدودی می‌توان ضرر آن را کنترل کرد، اما  مصرف سبزیجات  و میوه‌جات منجر به فعل و انفعالات در روده می‌شود که  می‌تواند چربی کبد را بهبود  دهد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ورزش و  فعالیت‌های  بدنی، افزود: این عامل نقش مهمی در کاهش خطر ایمنی بیماری‌ها  ایفا می‌کند.

 

به گفته وی، عامل مهم بیماری‌های قرن‌ جاری چاقی، دیابت و کبد چرب است.


بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی): بیماری ها:کبد چرب یکی از عوامل بیماری قرن::.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 976
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.

عادت‌های مفید برای تنظیم کالری  بدن

سلامت نیوز : سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است  که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را  برعهده دارد.

 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ میلیون‌ها نفر  از مردم  آمریکا از روند کند سوخت‌و‌ساز بدن شکایت دارند و بسیاری از آنها  عوامل ژنتیکی را  در این زمینه مقصر می‌دانند.

 

در حالی که ژنتیک نقش کلیدی در فرآیند  متابولیسم بازی می‌کند اما عوامل دیگری  وجود دارند که می‌توانند میزان  سوخت‌و‌ساز بدن را افزایش دهند و در نتیجه با تنظیم  کالری در بدن از چاقی و اضافه وزن جلوگیری کنند. برخی از عادات تغذیه‌ای که در  تسریع و تنظیم  سوخت‌و‌ساز بدن نقش دارند عبارتند از:

 

- مصرف وعده غذایی صبحانه: همه افراد می‌دانند که صبحانه مهمترین وعده  غذایی  است. زمانی که فرد هنگام صبح از خواب بلند می‌شود به دلیل آن که  چندین ساعت از  آخرین وعده غذایی می‌گذرد بدن در حالت گرسنگی قرار دارد. در  این زمان،‌ متابولیسم  با سرعت پایینی انجام می‌شود که مصرف یک وعده صبحانه  مقوی به تسریع سوخت‌و‌ساز کمک  می‌کند.

 

- نوشیدن چای: چای سبز به دلیل دارا بودن کافئین می‌تواند نسبت به  نوشیدنی‌های  غیرکافئین‌دار متابولیسم بدن را 16 درصد افزایش دهد. کافئین  سیستم مرکزی اعصاب را  تحریک می‌کند و به افزایش ضربان قلب و تنفس منجر  می‌شود. چای سبز همچنین به دلیل  داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها برای مقابله  با بیماری‌ها مفید است.

 

- نوشیدن آب: نوشیدن آب خنک میزان سوخت‌و‌ساز را افزایش می‌دهد زیرا بدن  برای  گرم کردن خود شروع به هضم مواد غذایی می‌کند و این وضعیت به معنی  سوختن کالری است. عادت کنید در طول روز چندین لیوان آب سرد بنوشید تا کالری بیشتری بسوزانید.

 

- مصرف مواد طبیعی: برای افزایش سوخت‌و‌ساز بدن ضروری است تا غذاهای طبیعی و  ارگانیک انتخاب شود. غذاهای فرآوری شده حاوی مواد شیمیایی هستند که  می‌توانند در  فرآیند سوخت‌و‌ساز مواد غذایی اختلال ایجاد کنند.

 

- مصرف غذاهای تند: افزودن ادویه‌های تند به مواد غذایی تولید گرما در بدن  را  افزایش می‌دهد و به افزایش 23 درصدی متابولیسم کمک می‌کند.

 

- فعالیت بدنی: محققان دریافتند مجموعه‌ای از فعالیت‌های بدنی فشرده و  کوتاه‌مدت سطح بالاتری از چربی‌سوزی را نسبت به فعالیت‌های بدنی بلندمدت  موجب  می‌شوند.


بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی): تغذیه:عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن::.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 941
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.
خواص کله و پاچه از دیدگاه طب سنتی ایران
چهارشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۴۰
 
عرش نیوز: اندام های مختلف حیوانات مانند کله، پاچه، جگر، طحال، شش، دل، مغز و گوشت به تناسب مزاج خود حیوان دارای خواص و کیفیات مختلف می باشند. چنانکه گوشت بز از گوشت میش رطوبت کمتری دارد کله بز هم نسبت به کله میش رطوبت کمتری دارد. همچنین در تمام حیوانات طبیعت اندام ها به همین وضع و کیفیت می باشد.
از خواص کله حیوانات: به طور عموم و کلی غذائی که از کله حیوانات تهیه می گردد خاصیت غذائی زیادی دارد و تولید حرارت زیاد در بدن می کند. برای بدن های ضعیف تقویت کننده است و چون هضم آن به درستی انجام گردد قوای جنسی را افزایش می دهد. برای کسانی که ضعف معده دارند با کمی اصلاح غذای خوبی است و گاهی تولید قولنج سخت می نماید. بروز این قولنج در اثر خوردن زیاد پوست و غضروف طرفین صورت و کاسه سر و گوش ها و بینی ها می باشد. گوشت صورت از تمام قسمت های دیگر کله دارای کیفیت غذایی بیشتری است. چربی چشم ها از سایر قطعات کله بیشتر و دفع آن سریعتر است. گوشت زبان از همه لطیف تر و مغز از تمام قسمت های دیگر سردتر است. به همین سبب است که توصیه شده مغز را با سرکه و خردل و آویشن کوهی و چشم را با سرکه و آویشن و خردل و گوشت زبان را با نمک بسیار مصرف کنند. حتی الامکان از خوردن پوست و غضروف خودداری کنند و در صورت خوردن با سرکه و خردل میل نمایند. کله بزغاله و بز جوان زیانش کمتر و در عین حال قبل از سیر شدن باید سفره را ترک کنند زیرا در صورت زیاده روی در مصرف پس از یک یا دو ساعت احساس سنگینی شدید در خود نموده و مضطرب و بدخواب می شوند و حالت تنگی نفس به آنها دست می دهد. کسانی که به خوردن آن اشتهای زیاد دارند، چنانچه دست از خوردن آن بکشند، پس از مدتی این اشتها از بین رفته و عوارض بعدی هم ایشان را ناراحت نمی کند. خوراک کله در تابستان و در نواحی گرمسیر برای مزاج انسان سنگین تر است و تا کاملا انسان گرسنه نشود نباید از آن خورد. کسانی که مزاجشان گرم است و تشنگی زیاد دارند می توانند برای رفع ناسازگاری و تشنگی که از خوردن آن پدید می آید چند دانه انگور بدون پوستمصرف کنند و حداقل تا ۳ ساعت از نوشیدن آب خودداری کنند و مدت کوتاهی بخوابند. خوردن کله گاهی اوقات سبب نفخ معده شده و هضم آن به کندی صورت می گیرد. اگر شخص گرسنه باشد و از آن بخورد مخصوصا در ساعات آخر روز، هضم آن به طرز اطمینان بخشی صورت می گیرد و به سلامتی بدن زیانی نمی رسد. بهترین وقت برای خوردن کله روزهای سرد زمستان است که معده پاک باشد و بعد از آن به تدریج با ظرف کوچکی آب بنوشند و پس از یک ساعت در رختخواب گرم بخوابند و شکم را گرم نگاه دارند و چون از خواب بیدار شدند مقدار زیادی قدم بزنند، اگر بعد از ۹-۱۰ ساعت مزاج به مقدار لازم عمل نمود، دلیل بر آن است که هضم به خوبی انجام شده است.
پاچه: خاصیت غذائی پاچه بسیار کم و فضولات اندک است. از خوردن پاچه در بدن خون سرد چسبنده و لزج به وجود می آید و برای کسانی که استخوان‏شان شکسته است اگر مدت طولانی از پاچه تغذیه کنند بسیار مفید است. چنانچه با سرکه و انجدان آماده گردد لزوجت و سردی آن تخفیف می یابد و دیگر تولید قولنج نمی کند. خوردن پاچه برای مبتلایان به تب و کسانی که غذای کم نیاز دارند و مبتلایان به خونریزی رحم و سستی روده و خونریزی بواسیر و به طورکلی برای کسانی که بدن شانمحتاج به محکم نمودن اندام است مفید می باشد.
منبع: کتاب منافع اغذیه و ادویه، تألیف محمد بن زکریای رازی، تصحیح دکتر فرزانه غفاری، ص: ۱۲۲-۱۲۵ (سایت تندرستان)
 


:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 717
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.

ناسا اعلام کرد:

کشف منبع اصلی آب در کره ماه

ناسا اعلام کرد به شواهدی از وجود آب در سنگ دانه های معدنی روی سطح ماه از یک منبع ناشناخته در اعماق زیر سطح این کره، دست یافته است.

 
 

این یافته ها که توسط مدارگرد هندی «چاندرایان -1» به دست آمده نشان دهنده نخستین تشخیص این نوع آب از مدار ماه است.

تحقیقات پیشین روی نمونه های ارسال شده توسط برنامه اکتشافی آپولو، وجود آب ماگمایی را بر روی ماه نشان داده بود.

ناسا طی بیانیه ای اعلام کرد: دانشمندان با استفاده از داده های تجهیزات «نقشه بردار معدن شناسی ماه» (M3) بر روی فضاپیمای «چاندرایان -1» سازمان تحقیقات فضایی هند، از راه دور، آب ماگمایی یا همان آبی که منشا آن اعماق درونی ماه است را بر روی سطح تنها قمر زمین شناسایی کرده اند.

تجهیزات «M3» دهانه «Bullialdus» را که در نزدیکی خط استوا ماه قرار دارد، تصویربرداری کرده است.

«راشل کلیما» زمین شناس سیاره ای در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز گفت: این سنگ ها که به طور معمول در اعماق سطح قرار دارند، توسط اثری که دهانه «Bullialdus» را ایجاد کرده است از اعماق به سطح ماه آمده اند.

وی افزود: در مقایسه با اطراف این دهانه دریافتیم، بخش مرکزی این دهانه حاوی میزان قابل توجهی هیدروکسیل – مولکولی حاوی اتم های اکسیژن و یک اتم هیدروژن- است؛ این شاهدی است که نشان می دهد سنگ های این دهانه حاوی آب هستند که از اعماق سطح ماه نشات می گیرند.

در سال 2009، تجهیزات «M3» نخستین نقشه معدن شناسی از سطح ماه را تهیه کرد و از وجود مولکول های آب در مناطق قطبی ماه خبر داد.

تصور می شود این آب لایه نازکی است که از برخورد بادهای خورشیدی با سطح ماه ایجاد شده است.

دهانه «Bullialdus» منطقه ای با محیط نامساعد برای بادهای خورشیدی است که امکان تولید میزان چشمگیر آب بر روی سطح ماه را فراهم نمی کند.

«پیت وردن» مدیر مرکز تحقیقات ایمز ناسا گفت: ماموریت های مختلف ناسا داده های مهمی را جمع آوری کرده است که به طور اساسی شناخت ما را از وجود آب بر روی سطح ماه تغییر می دهد.

تشخیص آب داخلی ماه از مدار این قمر به آن معناست که دانشمندان می توانند آزمایش برخی از یافته های به دست آمده از مطالعات را در محتوای وسیع تری از جمله در مناطقی که بسیار دورتر از مناطق فرود آپولو است، آغاز کنند.

سال های سال محققان معتقد بودند که این سنگ ها به دست آمده از ماموریت آپولو کاملا خشک هستند و هرگونه آب شناسایی شده در این نمونه ناشی از آلودگی آن به آب زمینی است.
کلیما می گوید اکنون که آب را در ماه با منشا داخلی شناسایی کرده ایم می تواینم این آب را با دیگر ویژگی های سطح ماه مقایسه کنیم.

به گفته وی، این آب ماگمایی داخلی همچنین شواهدی را از فرایندهای آتشفشانی ماه و ترکیبات داخلی آن برای ما فراهم می آورد که به ما کمک می کند به سوالاتی در مورد چگونگی شکل گیری ماه و چگونگی تغییر فرایند های ماگمایی در زمان خنک شدن آن پاسخ دهیم.(مهر)



:: موضوعات مرتبط: اخبار , نجوم , ,
:: بازدید از این مطلب : 1463
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.

روش های کاملا طبیعی برای خوشبو کردن  موها

سلامت نیوز : باید راهی برای از بین بردن این بوی نامطبوع  پیدا کنید. راه های طبیعی برای خوش بو کردن مو بی ضرر و همیشه موثر است.تنها  مناسب بودن ظاهر مو کافی نیست، بلکه مو باید خوش بو  نیز باشد. اما حفظ ظاهر مو و  خوش بو بودن آن آسان نیست. برای این که مو خوش بو شود لازم است علت بدبو بودن آن را  بفهمید.

 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام  نیوز ؛ به طور معمول مو بوی خاص خود را دارد و در صورت شسته نشدن  به مدت چندین روز، بوی چربی پیدا می کند.یکی از بهترین روش ها شست و شوی  منظم مو  است. تعریق مکرر نیز موها را بدبو می کند. گاهی ماسک های مو مانند  ماسک تخم مرغ که  مو را نرم و سبک می سازد می تواند بوی بد هم داشته باشد.

به همین دلیل باید راهی برای از  بین بردن این بوی نامطبوع پیدا کنید. راه های طبیعی برای خوش بو کردن مو بی ضرر و  همیشه موثر است. پس باید از این چند راه ساده و طبیعی استفاده کنیم.

1 - حداقل هر ۲روز یک بار موها را بشویید.

2 - کمی آب لیمو به موهای خود  بمالید سپس با شامپو بشویید. بوی طبیعی مرکبات مو را خوش بو می سازد.

3 - گلاب یکی از بهترین منقبض  کننده هاست که برای پوست مفید است، اما تنها کاری که برای مو می کند این است که آن  را خوش بو می کند.

 

4 - روغن طبیعی یاس یکی از خوش  بوترین روغن هاست و ماساژ دادن مو با این روغن، آن را خوش بو می کند.

5 - تزیین کردن مو با گل، آن را  خوش بو خواهد کرد.

حنا بویی دارد که برخی افراد آن  را دوست دارند. عطر را به صورت مستقیم به مو نزنید، آن را  روی برس تان بزنید و به موهای خود  که کمی هم نمدار شده بکشید، موها همچنان که خشک  می‌شوند بوی عطر را نگه  می‌دارند، همچنین می توانید مقداری عطر را در کف دست تان  بمالید و لابلای  موها بکشید


بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی): آموزش:روش های کاملا طبیعی برای خوشبو کردن موها::.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 848
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.
مقابله با  استرس با مصرف گردو

سلامت نیوز : یک دکترای داروسازی گفت: با مصرف مواد  غذایی حاوی روغن گردو، عروق خونی کار بهتری انجام می دهند.

 

دکتر هوشنگ سلطان زاده در گفت وگو با ایسنا ، گفت: مصرف گردو و روغن گردو علاوه  بر کاهش میزان کلسترول خون، برای سلامت قلب هم مفید است.

 

وی با بیان اینکه با مصرف مواد غذایی حاوی روغن گردو، عروق خونی کار بهتری  انجام می دهند، گفت: روغن گردو به ویژه برای حفظ اعمال سلولی مناسب است و  باعث  می‌شود که دیواره رگ‌های خونی و سلول‌های آندوتلیال که دیواره سلول‌ها را تشکیل  می‌دهد به خوبی در حفظ سلامت قلب و عروق ایفای نقش کنند.

 

این دکترای داروسازی گفت: اسیدآلفالینولئیک، گاماتوکوفرول و فیتواسترول های  موجود در گردو در حفظ سلامت سلول‌ها تاثیرگذار هستند.

 

دکتر سلطان زاده یادآور شد: اسیدآلفالینولئیک نوعی اسید چرب امگا - 3 است  که در  گیاهان وجود دارد، گاماتوکوفرول شکل اصلی ویتامین E است که در بسیاری از دانه‌های  گیاهی وحود دارد و فیتواسترول‌ها، مولکول‌هایی شبیه کلسترول  هستند که در گیاهان  یافت می شوند و از میزان کلسترول خون می کاهند.

 

وی گفت: با گنجاندن این ماده غذایی مفید در برنامه غذایی، سلامت قلب حفظ شده و  خطر بروز بیماری های قلب کاهش می یابد.

 

دکتر سلطان زاده گفت: مصرف گردوی کامل به انتقال کلسترول مفید خون ( HDL) و خروج  موثرتر کلسترول از بدن کمک می کند.

 

این دکترای داروسازی در پایان یادآور شد: پژوهشگران پی برده‌اند که جیره  غذایی  سرشار از گردو و روغن گردو بدن را آماده مقابله بهتر با استرس  می‌کند.


بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی): روان:مقابله با استرس با مصرف گردو::.



:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 860
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.
.از بیماری آمیلوئیدوز چه می دانید؟
 
آمیلوئیدوز نام گروهی از بیماریها است که با رسوب پروتئینهای فیبریلی غیرطبیعی (آمیلوئید) در بافتها و اعضای سراسر بدن مشخص می‌شود.
 
آمیلوئیدوز نام گروهی از بیماریها است که با رسوب پروتئینهای فیبریلی غیرطبیعی (آمیلوئید) در بافتها و اعضای سراسر بدن مشخص می‌شود.
 
آمیلوئیدوز، بیماری است که در آن پروتئین‌های آمیلوئید در اندام‌ها و بافت‌ها انباشته می‌شوند. پروتئینی، آمیلوئید تلقی می‌شود که بر اثر تغییر ساختار سه بعدی آن، حالت توده‌ای و نامحلول، مشابه با صفحه بتا به خود بگیرد.
 
 
علل آمیلوئیدوز
 
آمیلوئیدوز می‌تواند ناشی از علل متفاوتی باشد.از علل آمیلوئیدوز اولیه تولید غیر طبیعی ایمونوگلوبولینها است. آمیلوئیدوز ثانویه در میلوم مولتیپل، آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده، تب مدیترانه‌ای خانوادگی دیده می‌شود. آمیلوئیدوز ثانویه در بیماریهای عفونی مزمن مانند جذام و سل نیز دیده می‌شود.
 
آمیلوئیدوز فامیلی یک بیماری اتوزومال غالب است. آمیلوئیدوز پیری شایعترین علت کاردیومیوپاتی آمیلوئید در افراد مسن است. یکی از علائم این بیماری پارستزی (گزگز و مور مور شدن) انتهاهای اندامها ناشی از نوروپاتی متابولیک است.
 
 
عکاسی ریزنگاری showing amyloid deposition (red fluffy material) in the heart (cardiac amyloidosis). سرخ کنگو.
 


:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 907
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.
 
هر ساله هزاران نفر در جهان جان خود را بر اثر حوادث جاده اي از دست مي دهند و متأسفانه ايران نيز يكي از رتبه هاي بالاي مرگ و مير جاده اي را به خود اختصاص داده است.
به گزارش بولتن نیوز به نقل از نور نیوز، سازمان جهاني حمل و نقل جاده اي فهرستي كامل از قربانيان حوادث جاده اي در سراسر جهان منتشر كرده كه نشان مي دهد با وجود افزايش امنيت اتومبيل ها و زيرساخت هاي مناسب شهري براي جاده كشي هاي ايمن و مطمئن اما در سال 2013 نيز شمار تلفات جاده اي بسيار بالا بوده كه نشان دهنده توجه كم رانندگان به قوانين و مقررات حمل و نقل مي باشد.


بر اساس اين گزارش ، كشورهاي منطقه خاورميانه داراي بيشترين تعداد قربانيان حوادث جاده اي است . وجود ماشين هاي پرسرعت زير پاي جوانان ثروتمند عرب در كنار مغايرت رفتارهاي ترافيكي با آنچه در قوانين شهري ذكر شده است از جمله مهمترين عوامل بالا رفتن تلفات انساني در منطقه شده است.

متأسفانه آمارهاي ارائه شده براي ايران هم چندان رضايت بخش نيست و طبق جدول در ازاي 100 هزار شهروند در ايران 8 . 35 نفر جان خود را در حوادث رانندگي از دست مي دهند .
در مورد ايران نمي توان به دو دليل تصادفات جاده اي كه در بالا آورده شد ، استناد كرد ، در كشور ما شتاب زدگي و بي توجهي به قوانين و مقررات عوامل اصلي حوادث كشنده در جاده ها هستند.

در ادامه جدول ميزان كشته شدگان هر كشور به ترتيب حروف الفباي انگليسي و به ازاي هر 100 هزار شهروند آمده است :‌

كشور

آمار كشته شدگان حوادث رانندگي به ازاي هر 100 هزار نفر

جهان

ميانگين 8 . 20 نفر

افغانستان

39

آرژانتين

7. 13

ارمنستان

9. 13

اتريش

2. 8

استراليا

7. 5

جمهوري آذربايجان

13

بحرين

1. 12

بلژيك

1. 10

بوليوي

7. 16

برزيل

9. 19

كانادا

2. 9

چاد

3 .34

چين

1. 5

دانمارك

1. 3

مصر

42

فنلاند

5. 6

فرانسه

5. 5

گرجستان

8. 16

آلمان

5. 4

هند

1. 11

اندونزي

2. 16

ايران

8. 35

عراق

1 .38

ايتاليا

7 .8

ژاپن

8 .3

قزاقستان

6 .30

كويت

9 .16

لبنان

5 .28

مالزي

1. 24

هلند

9. 3

عمان

3 .21

پاكستان

3. 25

قطر

7. 23

روسيه

5. 19

سنگال

5 .32

سنگاپور

8. 4

سوئد

9. 2

تاجيكستان

1. 14

تونس

5. 34

تركيه

4. 13

امارات متحده عربي

1. 37

انگليس

5. 3

آمريكا

3. 12

ونزوئلا

8. 21

عربستان سعودي

29



:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,
:: بازدید از این مطلب : 669
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.

از بیماری آنافیلاکسی چه می دایند؟

 
آنافیلاکسی معمولا با علایمی همچون جوش همراه با خارش، تورم گلو و فشار خون پایین همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروهاست.
 
آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ گردد.
 
آنافیلاکسی معمولا با علایمی همچون جوش همراه با خارش، تورم گلو و فشار خون پایین همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی و داروهاست.
 
آنافیلاکسی به دلیل ترشح واسطه پروتئین از انواع به خصوصی از گلبول‌های سفید خون اتفاق می‌افتد. واسطه این پروتئین‌ها می‌توانند یک واکنش آلرژیک را آغاز کنند و یا واکنش را تشدید نمایند.
 
علت ترشح این پروتئین‌ها می‌تواند یا واکنش دستگاه ایمنی باشد و یا دلیل دیگری که به دستگاه ایمنی مربوط نیست. آنافیلاکسی بر اساس علائم و نشانه‌ها در فرد تشخیص داده می‌شود. درمان اولیه تزریق اپی نفرین است که در بعضی مواقع با سایر داروها ترکیب می‌شود.
 
در سراسر جهان ۲-۰٫۰۵٪ از مردم جهان آنافیلاکسی را در مقاطعی از زندگی خود تجربه می‌کنند. کلمه آنافیلاکسی از کلمه‌های یونانی ἀνά ana "درمقابل"، و φύλαξις phylaxis "محافظت"، گرفته شده است.
 
علائم
 
آنافیلاکسی معمولا علائم بسیار متفاوتی را ظرف چند دقیقه یا ساعت ایجاد می‌کند.[۲][۳] اگر علت آنافیلاکسی ماده‌ای باشد که مستقیما به بدن و جریان خون وارد شده است (درون وریدی)، علائم آنافیلاکسی به طور متوسط بین ۵ تا ۳۰  دقیقه ظاهر می‌شوند.
 
زمان متوسط ۲ ساعت خواهد بود اگر علت غذایی باشد که فرد مصرف کرده است..[۴] رایج ترین قسمت‌هایی که درگیر می‌شوند عبارتند از: پوست (۹۰-۸۰٪)، ریه و راه تنفسی (۷۰٪)، معده و روده (۴۵-۳۰٪)، قلب و رگ‌های خونی (۴۵-۱۰٪)، و سیستم عصبی مرکزی (۱۵-۱۰٪).[۳] معمولا دو مورد و یا بیشتر از این سیستم‌ها درگیر می‌شوند.
 
 
علایم آنافیلاکسی
 
پوست
 
علائم معمولا شامل برآمدگی‌هایی روی پوست (کهیر)، خارش، صورت و پوست سرخ (برافروختگی)، یا لب‌های متورم است.. افرادی که دچار ورم زیر پوستی (آنژیوادم) شده‌اند، ممکن است به جای خارش احساس سوختگی داشته باشند.
 
تا ۲۰٪ موارد ممکن است زبان یا حلق فرد متورم شود..دیگر علائم شامل آبریزش بینی و تورم غشای مخاطی روی سطح چشم و پلک (کنژنکتیویت) است. پوست ممکن است به دلیل کمبود اکسیژن به رنگ آبی دربیاید (سیانوز).
 
 
تنفس
 
علائم تنفسی شامل تنگی نفس، تنفس دشوار و همراه با صدای خس حس، یا تنفس دشوار و با صدای بلند (همراه با سوت) است.
 
تنفس با صدای خس خس معمولا به دلیل اسپاسم ماهیچه‌های پایینی راه تنفسی (ماهیچه‌های برونش) است.
 
تنفس همراه با صدای سوت به علت تورم قسمت‌های بالایی راه تنفسی است، که باعث تنگی راه‌های تنفسی می‌شود.
 
گرفتگی صدا، درد هنگام بلعیدن، و سرفه نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
 
 
قلب
 
عروق قلبی ممکن است به دلیل آزادسازی هیستامین از سلول‌های مشخصی در قلب، به طور ناگهانی منقبض شوند.(اسپاسم عروق کرونر) این اتفاق مانع از جریان خون به قلب می‌شود، و ممکن است باعث مرگ سلول‌های قلبی شود (انفارکتوس میوکارد)، یا ضربان قلب ممکن است خیلی تند، یا خیلی کند گردد (دیس ریتمی قلبی)، و یا ممکن است قلب از تپش باز بماند (ایست قلبی). . افرادی که از پیش مشکل قلبی دارند بیشتر در معرض خطرات قلبی ناشی از آنافیلاکسی هستند.
 
در حالی که ضربان قلب شدید به دلیل فشار خون پایین بیشتر رایج است،۱۰٪ از افرادی که از انافیلاکسی رنج می‌برند ممکن است ضربان قلب پایین (برادی کاردی) با فشار خون پایین داشته باشند.(ترکیب ضربان قلب پایین و فشار خون پایین رفلکس بزول یاریش نامیده می‌شود) فرد به دلیل افت فشار خون ممکن است دچار سرگیجه و بی هوشی شود. این افت فشار خون به دلیل گشاد شدن عروق خونی (شوک توزیعی) یا به دلیل نارسایی بطن‌های قلب باشد (شوک کاردیوژنیک).در موارد محدودی، فشار خون بسیار پایین می‌تواند از علائم آنافیلاکسی باشد.
 
 
سایر
 
علائم معده و روده شامل درد کرامپی شکم، اسهال، و تهوع است. فرد ممکن است دچار افکار پریشان شود و کنترل مثانه خود را از دست بدهد، و دردی را در ناحیه لگن حس کند که شبیه به گرفتگی عضلات رحم است. گشاد شدن رگ‌های خونی در اطراف مغز ممکن است منجر به سردرد شود. همچنین فرد ممکن است احساس اضطراب کند و یا تصور کند به زودی خواهد مرد.
 
 
علت‌ها
 
آنافیلاکسی می‌تواند با واکنش بدن به اکثر مواد خارجی ایجاد شود. محرک‌های رایج شامل سم گزش و نیش حشرات، غذا، و دارو است.. در خردسالان و نوجوانان غذا رایج ترین محرک است. در بزرگسالان داروها، و گزیدگی و نیش حشرات رایج تر است.  عللی که کمتر رایج هستند عبارت اند از فاکتورهای فیزیکی، عوامل بیولوژیک (مایع منی)، لاتکس، تغییرات هورمونی، افزاینده‌های خوراکی (مانند رنگ‌های خوراکی و مونو سدیم گلوتامات) و داروهایی که برای پوست مورد استعمال قرار می‌گیرند (داروهای موضعی).
 
تمرین بدنی و دما (چه سرما و یا گرما)، می‌توانداز طریق تحریک سلول‌های بافتی مشخصی (مست سل‌ها) که ماده شیمیایی ایجاد کننده واکنش آلرژیک را ترشح می‌کنند، باعث بروز آنافیلاکسی شود. آنافیلاکسی که علت آن ورزش باشد معمولا به خوردن غذاهای مشخصی نیز مربوط می‌شود. اگر آنافیلاکسی زمانی اتفاق بیفتد که فرد در حال دریافت داروی بیهوشی است، رایج ترین علت آن داروهای مشخصی است که برای ایجاد فلج به کار می‌روند (عوامل بازدارنده عضلات عصبی)، آنتی بیوتیک‌ها و لاتکس. در ۵۰-۳۲٪ موارد علت مشخص نیست (آنافیلاکسی ایدیوپاتیک).
 
 
مواد غذایی
 
بسیاری از غذاها می‌توانند باعث بروز آنافیلاکسی شوند، حتی اگر غذایی برای اولین بار خورده شود. در فرهنگ‌های غربی رایج ترین علت، خوردن یا در تماس بودن با بادام زمینی، گندم، مغزهای درختی و صدف دارها، ماهی، شیر و تخم مرغ است. در خاورمیانه، کنجد یک ماده غذایی رایج محرک است. در آسیا، برنج و نخود معمولا باعث بروز آنافیلاکسی می‌شود.
 
موارد شدید معمولا با خوردن غذا بروز می‌کند، , اما برخی از افراد زمانی که ماده غذایی با قسمتی از بدن آن‌ها تماس پیدا می‌کند، واکنش شدیدی نشان می‌دهند. خردسالان می‌توانند بر آلرژی خود چیره شوند. در سن ۱۶ سالگی، ۸۰٪ خردسالان با آنافیلاکسی نسبت به شیر و تخم مرغ و ۲۰٪ با آنافیلاکسی منحصر به بادام زمینی می‌توانند این غذاها را بدون مشکل مصرف کنند.
 
داروها
 
هر دارویی ممکن است منجر به آنافیلاکسی شود. رایج ترین آن‌ها آنتی بیوتیک‌های بتا لاکتام (مانند پنیسییلین)، آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) است.
 
اگر فردی به یکی از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) آلرژی داشته باشد، می‌تواند از نوع دیگری از این دارو بدون تحریک بروز آنافیلاکسی مصرف کند.[۱۶] دیگر علت‌های رایج بروز آنافیلاکسی شیمی درمانی، واکسن‌ها، پروتامین (موجود در اسپرم) و داروهای گیاهی را شامل می‌شود.
 
برخی از داروها مانند وانکومایسین، مورفین، و داروهایی که برای واضح تر شدن عکس‌های اشعه ایکس مصرف می‌شوند (رادیوکانتراست زاها) با صدمه زدن به سلول‌های مشخصی در بافت‌ها و تحریک آن‌ها به آزادسازی هیستامین (دگرانولاسیون مست سل‌ها) موجب آنافیلاکسی می‌گردند.
 
فراوانی یک واکنش به یک دارو تا اندازه‌ای به این بستگی دارد که این دارو هر چند وقت یکبار به افراد داده می‌شود و تا اندازه‌ای نیز به این مسئله که دارو چگونه در بدن کار می‌کند.
 
آنافیلاکسی نسبت به پنیسیلین یا سفالوسپورین‌ها تنها بعد از پیوند آن‌ها به پروتئین‌های درون بدن اتفاق می‌افتد، و برخی راحت تر از سایرین پیوند ایجاد می‌کنند.
 
آنافیلاکسی نسبت به پنیسیلین بین هر ۲۰۰۰ تا ۱۰٫۰۰۰ نفر دریافت کننده پنیسیلین، تنها در یک نفر اتفاق می‌افتد. مرگ در کمتر از یک مورد در هر ۵۰٫۰۰۰ نفر دریافت کننده اتفاق می‌افتد. آنافیلاکسی نسبت به آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) در حدود یک مورد در هر ۵۰٫۰۰۰ نفر اتفاق می‌افتد.
 
اگر کسی به پنیسیلین‌ها واکنش نشان دهد، خطر واکنش وی به سفالوسپورین بیشتر می‌شود، اما همچنان این ریسک کم تر از یک در ۱۰۰۰ است.[۴] داروهای قدیمی تر که برای بهبود تصاویر اشعه ایکس استعمال می‌شد (رادیوکانتراست زاها) در ۱٪ موارد منجر به واکنش می‌شد. در داروهای جدید، مقدار کمتر از ماده رادیوکانتراست زای اوسمولار (Osmolar radiocontrast) منجر به واکنش در ۰٫۰۴٪ موارد می‌شود.
 
 
سم
 
 
سم نیش و گزیدگی حشراتی مانند زنبور عسل و زنبور بدون عسل (هایمنوپترا) یا سن‌ها (تریاتومینا) ممکن است منجر به آنافیلاکسی شود.
 
اگر فردی واکنش به سمی در گذشته نشان داده است، و اگر این واکنش از واکنش منطقه‌ای اطراف محل نیش فراتر بوده است، با خطر بیشتر بروز آنافیلاکسی در آینده مواجه هستند.
 
اگرچه نیمی از افرادی که در اثر آنافیلاکسی جان خود را از دست می‌دهند پیش تر هیچ واکنش گسترده‌ای (سیستماتیک) نداشته‌اند.
 
عوامل خطر
 
افراد با بیماری‌های آتوپیک نظیر آسم، اگزما، یا رینیت در معرض خطر بیشتر ابتلا به آنافیلاکسی نسبت به غذا، لاتکس، و عوامل رادیوکانتزاست زا هستند. این افراد کمتر در خطر ابتدا به آنافیلاکسی نسبت به داروهای تزریقی و نیش حشرات هستند.
 
یک بررسی در خردسالان مبتلا به آنافیلاکسی نشان داد که ۶۰٪ آن‌ها سابقه بیماری‌های آتوپیک را داشته‌اند. بیش از ۹۰٪ خردسالانی که به دلیل ابتلا به آنافیلاکسی جان خود را از دست داده‌اند مبتلا به آسم بوده‌اند.
 
افرادی که به اختلال‌های ناشی از مست سل بیش از اندازه در بافت‌های خود (ماستوسیتوز) دچار هستند یا مست سل‌های بیشتری دارند، در معرض خطر بیشتری هستند.
 
هرچه فاصله زمانی بین آخرین تماس با عاملی که منجر به واکنش شده است طولانی تر باشد، خطر واکنش جدید کم تر خواهد بود.
 
 
مکانیسم
 
آنافیلاکسی واکنش آلرژیک بسیار شدیدی است که ناگهانی شروع می‌شود و بسیاری از قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
 
علت آن ترشح واسطه‌های التهابی و سیتوکاین‌ها از مست سل‌ها و بازوفیل‌ها است. ترشح آن‌ها به علت یک واکنش سیستم دفاعی است، اما با آسیب به این سلول‌ها نیز ایجاد می‌شود که مربوط به پاسخ ایمنی نیست..
 
 
ایمنی شناسی
 
زمانی که علت بروز آنافیلاکسی یک پاسخ ایمنی است، ایمنوگلوبین E (IgE) به ماده خارجی که باعث شروع واکنش شده است متصل می‌شود (پادگن). ترکیب اتصال IgE به پادگن، گیرنده‌های FcεRI را روی مست سل‌ها و بازوفیل‌ها فعال می‌کند.
 
مست سل‌ها و بازوفیل‌ها با ترشح واسطه‌های التهابی مانند هیستامین واکنش نشان می‌دهند. این واسطه‌ها انقباض عضلات صاف برونش را بیشتر می‌کنند و باعث می‌شوند رگ‌های خونی گشادتر شوند (تاخیر خون شاهرگ)، ترشح مایع از رگ‌های خونی بیشتر می‌شود، و عملکرد ماهیچه‌های قلب را کاهش می‌دهد..
 
همچنین یک واکنش ایمنی شناسی وجود دارد که به IgE مربوط نیست، اما مشخص نیست که این واکنش در انسان رخ می‌دهد یا خیر.
 
 
غیر ایمن شناختی
 
هنگامی که ناشی از یک پاسخ ایمنی نیست، واکنش ناشی از عاملی است که مستقیما به مست سل‌ها و بازوفیل هاآسیب می رساند و موجب می‌شود هیستامین و مواد دیگری آزاد کنند که معمولا با یک واکنش آلرژیک همراه هستند (دگرانولاسیون).
 
عامل‌هایی که می‌تواند به این سلول‌ها آسیب برسانند، کنتراست زا برای اشعه ایکس، مواد افیونی (اپیوئیدها)، دما (گرم یا سرد)، و ارتعاش است.
 
تشخیص
 
آنافیلاکسی به کمک یافته‌های پزشکی و بالینی قابل تشخیص است.[۹] هرگاه یکی از سه مورد زیر ظرف چند دقیقه یا ساعت پس از تماس با ماده آلرژی زا رخ دهد به احتمال زیاد فرد دچار آنافیلاکسی است:
 
آنافیلاکسی به کمک یافته‌های پزشکی و بالینی قابل تشخیص است.[۹] هرگاه یکی از سه مورد زیر ظرف چند دقیقه یا ساعت پس از تماس با ماده آلرژی زا رخ دهد به احتمال زیاد فرد دچار آنافیلاکسی است:
 
درگیری پوست یا بافت‌های مخاطی به علاوه مشکلات تنفسی و یا افت فشار خون
تعداد دو یا بیشتر از علائم زیر:
 
الف- درگیری پوست و مخاط
ب- مشکلات تنفسی
ج- فشار خون پایین
د- مشکلات مربوط به معده و روده
افت فشار خون پس از تماس با ماده آلرژی زا معلوم
 
اگر شخصی واکنش بدی به گزیدگی حشرات و یک دارو نشان دهد، آزمایشات خون برای ترایپتیس یا هیستامین (که از مست سل‌ها آزاد شده است) می‌تواند در تشخیص آنافیلاکسی مؤثر باشد. هرچند این آزمایشات در مواردی که عامل آلرژی غذا است یا شخص فشار خون نرمال دارد چندان مؤثر نیستند،و نمی‌توانند مانع تشخیص آنافیلاکسی شوند.
 
 
طبقه بندی
 
آنافیلاکسی به سه نوع اصلی تقسیم می‌شود. شوک آنافیلاکسی زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های خونی در بیشتر قسمت‌های بدن گشادتر می‌شوند (گشادسازی عروقی سیستماتیک)، که منجر به فشار خون پایینی می‌شود که ۳۰٪ از فشار خون نرمال یک آدم پایین تر یا ۳۰٪ پایین تر از مقدارهای استاندارد است.
 
آنافیلاکسی دومرحله‌ای زمانی تشخیص داده می‌شود که علائم بین ۷۲-۱ ساعت برگردند حتی درصورتی که فرد تماس جدیدی با ماده آلرژی زایی که حساسیت اولیه را به وجود آورد نداشته باشد..
 
برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که ۲۰٪ موارد آنافیلاکسی دومرحله‌ای هستند. علائم معمولا ظرف ۸ ساعت باز می‌گردند.
 
واکنش دوم به همان شیوه‌ای درمان می‌شود که آنافیلاکسی اصلی درمان می‌شود. شوکِ شبه آنافیلاکتیک یا واکنش‌های آنافیلاکسی اسامی قدیمی آنافیلاکسی هستند که علت آن واکنش آلرژیک نیست بلکه علت آن آسیب مستقیم به مست سل‌ها است (گرانولاسیون مست سل‌ها). برخی توصیه می‌کنند که از اسامی قدیمی دیگر نباید استفاده کرد.
 
تست آلرژی
 
تست آلرژی ممکن است به تعیین اینکه چه چیز باعث آنافیلاکسی فرد شده است کمک کند. تست آلرژی پوستی (مانند پچ تست) برای غذاها و سموم مشخصی موجود است.
 
آزمایشات خون برای پادتن‌های خاص جهت تایید آلرژی‌های حاصل از شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، مغزهای درختی، و ماهی مؤثر است.
 
تست‌های پوستی می‌توانند آلرژی به پیسیلین را تایید کنند، اما برای داروهای دیگر تست پوستی وجود ندارد. آنافیلاکسی غیرایمنی تنها با بررسی سابقه فرد یا با قرار دادن وی در معرض ماده آلرژی زایی که ممکن است باعث بروز واکنش در گذشته شده باشد، تشخیص داده می‌شود. هیچ آزمایش پوست و خونی برای آنافیلاکسی غیرایمنی وجود ندارد..
 
 
تشخیص افتراقی
 
گاهی تشخیص آنافیلاکسی از آسم، بیهوشی ناشی از کمبود اکسیژن (سنکپ) و حملات پنیک دشوار است.
 
معمولا افرادی که آسم دارند، خارش، و علائم معده و روده را ندارند. زمانی که فردی بیهوش می‌شود، پوست رنگ پریده و بدون جوش است. پوست فردی که دچار حمله پنیک شده است ممکن است برافروخته شود، اما کهیر ندارد.
 
موارد دیگری که ممکن است علائمی مشابه داشته باشند عبارت اند از مسمومیت غذایی ناشی از ماهی فاسد (سارم، scombroidosis) و عفونت‌های ناشی از انگل‌های معین (انیزاکیازیس، anisakiasis).
 
 
پیشگیری
 
برای پیشگیری از آنافیلاکسی توصیه می‌شود از آنچه که در گذشته باعث بروز واکنش شده است دوری شود. زمانیکه این کار ممکن نیست، ممکن است درمان‌هایی وجود داشته باشد که بدن را از واکنش به ماده آلرژی زای معلوم بازدارد.(حساسیت زدایی) مداوای سیستم ایمنی (ایمن درمانی) با خانواده غشاء بالان، در حساسیت زدایی ۹۰-۸۰٪ بزرگسالان و ۹۸٪ خردسالان علیه آلرژی به زنبورهای عسل، زنبورها (بدون عسل)، زنبور سرخ، زنبورهای ژاکت زرد و مورچه‌های آتشین مفید است ایمن درمانی دهانی می‌تواند در حساسیت زدایی برخی افراد نسبت به غذاهای معینی نظیر شیر، تخم مرغ، مغزهای آجیلی و بادام زمینی موثر باشد، اما این درمان‌ها گاها عوارض جانبی بدی به همراه دارند.
 
حساسیت زدایی برای بسیاری از داروها نیز ممکن است، با این حال اغلب مردم باید به سادگی، از مصرف داروی مشکل ساز اجتناب کنند. برای کسانی که نسبت به لاتکس آلرژی دارند مهم است که از غذاهایی با ترکیبی مشابه با آنچه پاسخ ایمنی ایجاد کرده است دوری کنند (غداهایی با آلرژی متقاطع) از جمله آواکادو، موز، و سیب زمینی.
 
 
مدیریت
 
آنافیلاکسی یک وضعیت اضطراری پزشکی است که به اقدامات نجات بخشی مانند کنترل راه‌های تنفسی، اکسیژن اضافی، حجم زیاد مایعات داخل وریدی، و نظارت دقیق احتیاج دارد.
 
اپی فرین درمانی است که در میان سایر روشها ارجحیت دارد، علاوه بر اپی نفرین، آنتی هسیتامین و استروئید نیز معمولا استفاده می‌شود.
 
زمانی که فرد به حالت نرمال باز می‌گردد باید بین ۲ تا ۲۴ ساعت در بیمارستان تحت نظر باشد تا از عدم بازگشت علائم اطمینان حاصل شود، چرا که علائم در صورتی که فرد دچار آنافیلاکسی دو مرحله‌ای شده باشد برگشت می‌کنند..
 
 
 
اپی نفرین
 
اپی نفرین (آدرنالین) درمان اصلی آنافیلاکسی است. هیچ دلیلی برای اینکه از آن استفاده نشود وجود ندارد. (بدون موارد منع مصرف قطعی) توصیه می‌شود محلول اپی نفرین به ماهیچه قدامی – خارجی ران به محض ظن به آنافیلاکسی تزریق شود.
 
اگر فرد به درمان خوب پاسخ ندهد، تزریق باید هر ۵ تا ۱۵ دقیقه تکرار شود. دوز دوم در ۱۶ تا ۳۵٪ موارد لازم است..
 
در موارد محدودی بیش از دو دوز لازم می‌شود.. تزریق درون ماهیچه (استعمال درون عضلانی) از تزریق زیر پوست (استعمال زیرپوستی) که آهسته تر جذب می‌شود، بهتر است..مشکلات جزئی ناشی از اپی نفرین شامل لرزش، اضطراب، سردرد و تپش قلب است..
ممکن است اپی نفرین در مورد افرادی که از بتا بلاکرها مصرف می‌کنند جواب ندهد..
تزریق کننده‌های خودکار اپی نفرین که به افراد اجازه تزریق به ماهیچه‌های خودشان را می‌دهد معمولا در دو دوز موجود هستند، یکی برای بزرگسالان که وزنی بیش از ۲۵  کیلوگرم دارند و دیگری برای خردسالان که بین ۱۰ تا ۲۵  کیلوگرم وزن دارند.
 
 
مکمل‌ها
 
علاوه بر اپی نفرین، معمولا از آنتی هیستامین‌ها استفاده می‌شود. بر اساس استدلال‌های نظری چنین پذیرفته شده بود که آنتی هیستامین‌ها مؤثر هستند، اما در واقع شواهد کمی در مورد اینکه آنتی هیستامین‌ها در درمان آنافیلاکسی مؤثر است، وجود دارد. در بررسی ۲۰۰۷ کوکرن هیچ تحقیق با کیفیتی برای توصیه آنتی هیستامین‌ها پیدا نشد.
 
آنتی هیستامین‌ها بر روی تجمع مایعات و اسپاسم‌های راه تنفسی موثر نیستند.
 
کورتیکواستروئیدها هم احتمالا چندان فرقی نمی‌کنند اگر فرد دچار آنافیلاکسی شده باشد. از آن‌ها با امید کاهش خطر آنافیلاکسی دومرحله‌ای استفاده می‌شود، اما آن‌ها در پیشگیری از آنافیلاکسی‌های بعدی بی تاثیر هستند. سالبوتامول که از طریق دستگاه تنفس (نبولایزر) وارد می‌شود می‌تواند در زمانی که اپی نفرین علائم برونکواسپاسم را از بین نمی‌برد مفید باشد.. متیلن بلو برای افرادی که به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهند استفاده شده است چرا که عضلات صاف را آزاد می‌کند.
 
 
آمادگی
 
به افرادی که در معرض خطر آنافیلاکسی هستند توصیه می‌شود یک "برنامه عملی دقیق آلرژی" داشته باشند. والدین باید مدرسه را در مورد آلرژی فرزندشان و اقدامات ضروری در صورت وقوع یک وضعیت اضطراری آنافیلاکتیک، در جریان بگذارند.
 
برنامه عملی دقیق اغلب شامل استفاده از تزریق کننده‌های خودکار اپی نفرین، توصیه به بستن دستبند هشدار پزشکی، و توصیه‌هایی در مورد چگونگی اجتناب از محرک هاست.
 
برای برخی محرک‌ها، درمان برای کاهش حساسیت بدن در مقابل ماده‌ای که باعث واکنش آلرژیک شده است (ایمن درمانی ماده آلرژی زا) موجود است. این نوع روش درمانی ممکن است مانع بازگشت‌های بعدی آنافیلاکسی شود. یک دوره چندساله حساسیت زدایی زیرپوستی در مقابل حشرات گزنده مفید است، در حالی که حساسیت زدایی دهانی برای بسیاری از غذاها مؤثر می‌باشد.
 
 
دورنما
 
چنانچه دلیل بیماری شناخته شده باشد، احتمال زیادی برای بهبودی وجود دارد و فرد به سرعت درمان می‌شود.
 
حتی اگر دلیل بیماری شناخته شده نباشد، چنانچه دارو برای متوقف کردن واکنش در دسترس باشد، فرد معمولا بهبودی خوبی حاصل می‌کند.
 
اگر مرگ رخ دهد، اغلب یا ناشی از یک دلیل تنفسی (معمولا بسته شدن مسیر جریان هوا) است و یا یک دلیل قلبی عروقی (شوک).
 
آنافیلاکسی در ۲۰٪ ۰٫۷– موارد منجر به مرگ می‌شود. برخی از مرگ‌ها ظرف چند دقیقه اتفاق افتاده است.
 
افرادی که دچار آنافیلاکسی ناشی از تمرینات بدنی هستند، معمولا نتایج خوبی دارند، و با افزایش سن، بازگشت‌های کمتر و کم شدت تری خواهند داشت.
 
 
احتمال
 
میران بروز آنافیلاکسی ۴–۵ در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر در سال است،با ریسک مادام العمر ۰٫۵٪–۲٪.
به نظر می‌رسد مقادیر در حال افزایش است. تعداد افراد دچار آنافیلاکسی در دهه ۸۰ تقریبا سالانه ۲۰ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر بود، در حالی که در دهه ۹۰ این میزان سالانه ۵۰ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر بود. این افزایش ظاهرا در درجه اول مربوط به آنافیلاکسی ناشی از مواد غذایی است.
درحال حاضر، سالانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر (۲٫۴ در میلیون) در آمریکا، ۲۰ نفر (۰٫۳۳ در میلیون) در انگلستان، و ۱۵ نفر (۰٫۶۴ در میلیون) در استرالیا بر اثر آنافیلاکسی جان خود را از دست می‌دهند. نرخ میرگ و میر در بین دهه‌های ۱۹۷۰ و ۲۰۰۰ کاهش یافته است.
 
در استرالیا، مرگ‌های ناشی از آنافیلاکسی مربوط به مواد غذایی، عمدتا در میان زنان اتفاق می‌افتد درحالی که مرگ‌های ناشی از نیش حشرات اغلب در میان مردان به وقوع می‌پیوندد.
 
مرگ در اثر آنافیلاکسی بیشتر ناشی از داروهاست.
 
 
تاریخچه
 
لغت "آنافیلاکس" را چارلز ریچت(Charles Richet) در سال ۱۹۰۲ ابداع کرد، سپس این لغت به "آنافیلاکسی" به دلیل تلفظ بهتر آن، تغییر کرد.
 
بعدها چارلز ریچت در سال ۱۹۱۳ جایزه نوبل پزشکی و فیزیولوژی را به دلیل تحقیقاتش در مورد آنافیلاکسی دریافت کرد.اما خود واکنش از زمان‌های بسیار قدیم گزارش شده است.
 
این لغت از زبان یونانی، و کلمه‌های یونانی ἀνά ana "درمقابل"، و φύλαξις phylaxis "محافظت"، گرفته شده است..
 
 
تحقیقات
 
تلاش‌هایی در حال انجام است تا اپی نفرینی تهیه شود که بتوان از آن در زیر زبان (اپی نفرین زیرزبانی) برای درمان آنافیلاکسی، استفاده کرد.
 
تزریق زیرپوستی آنتی بادی آنتی IgE اومالیزوماب (omalizumab) به عنوان راهی برای پیشگیری از بازگشت در حال بررسی است، اما استفاده از آن هنوز توصیه نمی‌شود..
 


:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 934
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 6 شهريور 1392
.
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی