.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1899
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1341
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.

بدنسازی با توپهای بزرگ

بدنسازی با توپهای بزرگ ورزش با توپ ، به تقویت عضلات درونی تر كمك می كند. این عضلات در قسمتهایی از بدن قرار گرفته اند كه دسترسی به آنها مشكل است مانند عضله ی عرضی شكم و یا عضلاتی كه بین مهره ها وجود دارند. به علاوه این ورزشها باعث تكامل حس توازن ، تعادل و تطابق كلی بدن می شوند.

برای انجام برخی از حركات با توپ ، به تجربه نیاز دارید و لازم است كه قبلا تجربه ی ورزش به این روش را داشته باشید. اما برای شروع چه باید كرد؟

اگر تا كنون به این روش ورزش نكرده اید می توانید از این نكات استفاده كنید: وقتی برای اولین بار می خواهید با توپ ورزش كنید، به دیوار تكیه كنید و یا توپ را به یك سطح محكم تكیه دهید تا پایداری و ثبات شما بیشتر شود.

می توانید 1 تا 3 ست 10 تا 16 تایی برای هر ورزش در نظر بگیرید. قبل از اینكه تعداد ستها یا تعداد تمرینها را افزایش دهید ،‌ مهارت خود را بیشتر كنید و تمرینها را بهتر انجام دهید. از انجام هرگونه حركتی كه موجب ایجاد درد شود و یا هر حركتی كه نحوه ی انجام آن را به درستی نمی دانید ، اجتناب كنید. اگر سابقه ی آسیب دیدگی دارید و یا شرایط و مشكلات جسمی خاصی دارید، قبل از انجام ورزش با پزشك خود مشورت كنید.

 

كشش پشت: روی توپ به نحوی دراز بكشید كه شكم و لگن شما روی توپ قرار بگیرد ، نوك پنجه ها روی زمین باشد ، زانوها را می توانید مستقیم نگه دارید و یا آنها را خم كنید. دستها را می توانید پشت سر و یا پشت كمر نگه دارید. به آرامی روی توپ كمی رو به جلو بغلتید و خم شوید.

سپس سینه و شانه ها را را بالا بیاورید تا بدن در خط مستقیم قرار گیرد. به این طریق عضلات پشت كشیده می شوند. مطمئن شوید كه سر ، گردن ، شانه ها و پشت در یك خط مستقیم قرار داشته باشند. عضلات شكم را داخل ببرید. مراقب باشید كه كمرتان به عقب خم نشود.

حفظ تعادل: توپ را زیر عضلات شكم و لگن قرار دهید. دستها را روی زمین قرار دهید و پاها بدون ارتباط با زمین و مستقیم باشند. این حالت را به مدت 30-20 ثانیه حفظ كنید. بدن را در حالت مستقیم نگه دارید. عضلات شكم را به داخل بدهید.

تعادل خود را حفظ كنید. به آرامی دست راست خود را بالا ببرید. مراقب باشید كه روی توپ نغلطید و هیچكدام از اعضای بدنتان از حالت مستقیم خارج نشود. تعادل خود را چند ثانیه حفظ كنید و سپس دست دیگر را بالا ببرید. این تمرین بسیار مشكل تر از چیزی است كه به نظر می آید.

 

بلند كردن لگن: با سر ، گردن و شانه ها روی توپ دراز بكشید. زانوها را خم كنید تا بدن شما در حالتی مانند یك میز قرار بگیرد. سپس با غلطیدن كمی روی توپ ، لگن را به زمین نزدیك كنید.  برای بالا بردن لگن ، عضلات كفل را منقبض كنید. برای پایین آمدن وزن خود را بر روی لگن منتقل كنید و مراقب باشید كه فشار را به پاشنه ها وارد كنید نه پنجه ها.

كشش لگن: روی زمین دراز بكشید و پاشنه ها را روی توپ بگذارید عضلات شكم را سفت كنید. عضلات كفل را منقبض كنید و به آرامی لگن را از روی زمین بلند كنید تا حدی كه بدن در خط مستقیم قرار كیرد.

چند ثانیه این حالت را حفظ كنید و سپس لگن را پایین بیاورید. برای فشار بیشتر می توانید با بالا بردن لگن یك پاشنه را نیز از توپ جدا كنید و یك پا را بالا ببرید. می توانید این كار را برای پای دیگر نیز تكرار كنید.

غلطیدن برای عضلات شكمی:
روی زانو بایستید. انگشتان خود را به صورت موازی و در مقابل خود روی توپ قرار دهید. عضلات شكم را سفت كنید و به داخل ،‌ به طرف ستون مهره ها بكشید. عضلات تنه را سفت كنید. تا حدی كه می توانید روی توپ به جلو بغلطید.

مراقب باشید كه كمرتان قوس برندارد و یا تحت كشش قرار نگیرد. برای برگشتن به حالت اول آرنجها را به توپ فشار دهید و عضلات شكم را سفت كنید تا به عقب برگردید. اگر در كمر و ستون مهره ها مشكلاتی دارید از انجام این حركت خودداری كنید.

غلطیدن روی توپ:         با شانه ها و پشت تنه روی توپ دراز بكشید و حالتی شبیه به میز ایجاد كنید. بازوها را مستقیم در مقابل سینه نگه دارید. كف دستها را به هم بچسبانید. از لگن تا زانو بدن را در خط مستقیم نگه دارید. عضلات كفل و عضلات شكم را منقبض كنید.

به آرامی به سمت چپ بغلطید به نحوی كه دستها به موازات زمین قرار بگیرند. سپس به حالت اول برگردید و این تمرین را برای سمت دیگر نیز تكرار كنید. مراقب باشید كه هیچكدام از اعضای بدن پایین نیفتد همچنین دامنه ی حركتتان كم باشد و زیاد نغلطید اما عضلات شكم را به خوبی به كار بگیرید.

چرخاندن توپ: توپ را مطابق شكل بین مج پاهایتان نگه دارید. بدن را در خط مستقیم نگه دارید و عضلات شكم را منقبض كنید. لگن و بدن در خط مستقیم قرار داشته باشند و دستها را طوری روی زمین نگه دارید كه درست در مقابل و در زیر شانه ها باشند. به آرامی توپ را كمی به راست و سپس به چپ بچرخانید. مراقب باشید كه از وسط خم نشوید و كمرتان قوس برندارد.

منبع: seemorgh.com



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1655
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.

راههایی ساده برای غلبه بر چاقی

راههایی ساده برای غلبه بر چاقی در گذشته های نه چندان دور همه فعالیت های فیزیکی داشتند، بنابراین چاقی مثل امروزه یکی از مشکلات اساسی نبود.  

برای مهار این مشکل، باید راجع به برنامه های ورزشی،افزایش فعالیت های بدنی و تحرک روزانه بیند یشیم. بدون شک با تحرک داشتن می‌توانیم از افزایش وزن و خیلی از بیماری ها جلوگیری به عمل آوریم.   بنابراین به راههای ساده زیر برای دوری از بی تحرکی دقت بفرمایید.

 

1) برای رفتن به بازار، اداره پست و یا حتی رستوران قدم بزنید. با این کار علاوه بر تحرک داشتن می‌توانید در مصرف گاز یا بنزین صرفه جویی کنید.   نمی‌دانید که باپیاده روی به جای استفاده از وسیله نقلیه شخصی چقدر به سلامتی خود کمک می‌کنید.

 

2) یک راه حل ساده و آسان: ازپله استفاده کنید. مطمئناً تاحالا این مورد را شنیده اید، اما گاهی تذکر و یادآوری کارساز می‌باشد.   هر موقع که فرصت دارید از پله هابالا و پایین بروید.   این راهی آسان برای زمانی است که می‌خواهید جایی بروید و موجب سوختن کالری می‌شود و ظرف چند هفته ماهیچه های قوی تری خواهید داشت. 

3) برای بردن کودک خود به مدرسه اش پیاده روی کنید. ماشین خود را چند متر پایین تر ازمقصد مورد نظر خود (مدرسه، رستوران، بازار، .  .  .  .  .  ) پارک کنید.   با پارک کردن ماشین خود دورتر از محل مورد نظر (چند بار در هفته) سبب افزایش سطح فعالیت خود می‌شوید و یک برنامه مؤثری خواهد بود. 

4) به جای نشستن نزد خانواده یا دوستان یک برنامه ریزی مقدماتی انجام دهید. اگر کنار دریا رفته اید، پیاده روی کنید و همسایگان خود را بشناسید و با هم قدم بزنید و بعد چای یا غذا میل کنید. 

5) هفته ای یک بار یا ترجیحاً دوبار با کودک خود پیاده روی کنید. متأسفانه بچه ها را مثل خودمان با می‌آوریم اگر آنها هم ورزش نکند و.   به بی تحرکی ادامه دهند، بد شکل و بد هیکل می‌شوند.

6) کفش های راحت بپوشید. لیستی از همکاران خود تهیه کنید و یک زنگ تفریح داشته باشید و قدم بزنید و با این کار می‌توانید از فشارکاری خود بکاهید و بر اعصاب خود مسلط شوید.   هر چند که این رهنمود ها ساده به نظر می‌آیند، اما با انجام آنها به نتایج مطلوبی دست پیدا خواهید کرد.

منبع:seemorgh.com



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1988
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.

آشنایی با خواص شاهدانه

دانه شاهدانه، یکی از مغذی‌ترین و قابل هضم‌ترین مواد غذایی روی زمین است. دانه شاهدانه سرشار از پروتئین،‌ اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب ضروری است.

دانه‌های شاهدانه دارای خواص تغذیه‌ای فراوانی هستند و منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای آمینه ضروری و نیز مواد معدنی هستند.

طبق نتایج تحقیقات، افرادی که به طور منظم دانه‌های شاهدانه را مصرف می‌کنند فشار خون و همچنین میزان کلسترول بد در خون آن‌ها با کاهش روبرو خواهد شد.

پروتئین و آنزیم‌های موجود در دانه‌های بدون پوست شاهدانه، از آن جا که موجب کاهش ورم و التهاب می‌شود کمک خوبی برای مبتلایان به آرتروز و همچنین درد مفاصل محسوب می‌شود.

اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، شاهدانه را همراه با صبحانه میل کنید. مصرف شاهدانه هنگام صبح و در وعده صبحانه، باعث احساس سیری طولانی طی روز در شما خواهد شد و به این ترتیب دیگر نسبت به خوردن غذاهای شور و شیرین اشتهای کاذب نخواهید داشت.

مصرف این ماده غذایی همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز تنظیم هورمون‌ها خواهد شد.

برخی از مبتلایان به بیماری «ام اس» برای برطرف کردن علائم مشکل خود، به طور قانونی از این دارو استفاده می‌کنند.

تحقیقات روی این گیاه برای تولید دارویی به عنوان درمان بیماری‌های ناتوان کننده سیستم عصبی بدن ادامه دارد.

دانشمندان آمریکایی اعلام کرده‌اند ترکیب شیمیایی گیاه شاهدانه می‌تواند مانع گسترش سلول‌های سرطان سینه در بدن شود.

محققان موفق به کشف یک ماده شیمیایی در گیاه شاهدانه شده‌اند که تاثیر ضدافسردگی دارد. آنان دریافته‌اند که این ترکیب شیمیایی می‌تواند به تولید دوباره سلول‌های عصبی کمک کند.

در طب سنتی چین از تمام قسمت‌های مختلف گیاه به عنوان دارو استفاده می‌شود.

 

دیگر خواص شاهدانه

- ضد اسپاسم و انقباضات عضلانی است.

- مسهل است و در درمان یبوست کاربرد دارد.

- برای افرادی که دچار احتباس ادرار شده‌اند، کارساز است.

- ضد انگل معده است.

- در استعمال خارجی به خصوص روی تاول‌ها کاربرد دارد.

- گیاه شاهدانه ارزش زیادی برای معالجه کزاز دارد.

- گیاه شاهدانه مسکن واقعی و موثری برای درد شکم و معالجه میگرن و درد اعصاب و روماتیسم است.

- خوردن برگ آن رطوبت‌های معده را خشک می کند.

- روغن شاهدانه گرم و خشک است و برای درد گوش مفید است.

لازم به ذکر است که خوردن زیاده از حد آن مضر است و موجب سردرد، تاری دید و درد معده می‌شود و در موارد مصرف زیاد، استفراغ نیز دیده شده است.

منبع:aftabir



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1837
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.



:: موضوعات مرتبط: ماشین , ,
:: بازدید از این مطلب : 1806
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1747
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.

خواص آب سبزه گندم؛ نوشيدني شگفت انگيز

براي تهيه اين نوشيدني، سبزه هاي گندم خود را درون دستگاه آب ميوه گيري ريخته و با نوشيدن آب آن از خواص فراوان آن بهره ببريد.

سبزه گندم حاوي 70 درصد کلروفيل بوده که دارا بودن اين خاصيت به تنهايي باعث شده تا اين ماده غذايي به غذاي فوق العاده اي تبديل شود.
سبزه گندم غذاي کاملي بوده و سرشار از ويتامين هاي C ،E ،K و B کمپلکس (شامل B12) است. در بخش مواد معدني سرشار از کلسيم، کبالت، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، پروتئين، سديم، سولفور و روي است.

اين گياه سحرآميز ليست طولاني از آمينو اسيدها را در خود جاي داده است (حدود 17 آمينو اسيد و 80 آنزيم شناخته شده).
بهترين روش دست يافتن به خواص فراوان اين ماده غذايي، روش آبگيري آن است. مصرف حدود 50 گرم از اين نوشيدني انرژي کل روز شما را تامين مي کند.
برخي از خواص اين نوشيدني عبارتند از: از بروز بيماري آلزايمر پيشگيري مي کند. نوشيدن منظم آن به طور قابل توجهي از ابتلاي فرد به بيماري آلزايمر و ديگر مشکلات ذهني پيشگيري مي کند.
براي درمان کم خوني توصيه مي شود. اين ماده غذايي از آن جا که حاوي مقدار فراواني آهن است خون ساز بوده و تعداد گلبول هاي قرمز را نيز افزايش مي دهد. با مصرف اين نوشيدني گلبول هاي قرمز در بدن شما بازسازي شده و فعاليت خود را دوباره از سر مي گيرند و اکسيژن تازه را براي سطح بدن فراهم مي کنند.
خاصيت ضد التهابي دارد. اين نوشيدني با داشتن خواص قليايي، براي افرادي که از بيماري هاي التهابي مانند استئو آرتريت و آرتريت روماتوئيد رنج مي برند، ماده غذايي مطلوبي محسوب مي شود.
حاوي آنتي اکسيدان است. اين نوشيدني حاوي مقدار فراواني آنتي اکسيدان بوده و آنتي اکسيدان ها با خنثي سازي راديکال هاي آزاد فرآيند اکسيداسيون را متوقف مي کنند. با مصرف اين نوشيدني سبز از آلاينده هاي هوا مانند منو اکسيد کربن و دود سيگار کمتر آسيب مي بينيد.
بوي بد دهان و بدن را از بين مي برد. اين ماده غذايي با سم زدايي سيستم لنفاوي، معده و روده، کمک خوبي براي کاهش و حذف بوي بد دهان و بدن محسوب مي شود.
حاوي پروتئين است. نوشيدني سبزه گندم، حاوي ليست طولاني از آمينو اسيدها است که آجرهاي ساختمان پروتئين را در بدن تشکيل مي دهند. طبق گزارشات، اين نوشيدني سبز داراي 50 درصد پروتئين است که اين مقدار سه برابر پروتئين موجود در گوشت قرمز است. پس سعي کنيد اين نوشيدني فوق العاده را در برنامه روزانه غذايي خود جاي دهيد.
با سرطان مبارزه مي کند. با داشتن مقدار عالي کلروفيل و بتاکاروتن در پيشگيري و مبارزه با سرطان موثر است. ترکيبات متنوع موجود در اين گياه سبز، عوامل موثر و قوي آنتي اکسيداني و ضد سرطاني هستند. طبق بررسي ها مصرف اين نوشيدني تا 40 درصد خطر پيشرفت سرطان را کاهش مي دهد.
براي ديابتي ها مفيد است. اين نوشيدني با قابليت تنظيم سطح قند خون، ماده غذايي مفيدي براي مبتلايان به ديابت محسوب مي شود.
براي کاهش فشار خون بالا مفيد است. ترکيبات پروتئيني موجود در کلروفيل با کيفيت بالا نقش مهم و موثري در کاهش فشار خون بالا ايفا مي کنند.
براي تقويت سيستم ايمني بدن مفيد است. مصرف منظم 2-4 قاشق سوپ خوري از اين نوشيدني کمک خوبي براي تقويت سيستم ايمني بدن خواهد بود.
براي پيشگيري از پوسيدگي دندان مفيد است. براي پيشگيري از پوسيدگي و تسکين درد دندان و نيز پيشگيري از خونريزي لثه و پيوره مصرف اين نوشيدني توصيه مي شود.
موجب تناسب اندام مي شود. از آن جا که اين نوشيدني حاوي مواد مغذي، مفيد و فراواني است از ولع در خوردن غذا و پرخوري پيشگيري کرده که به نوبه خود در کاهش وزن مفيد است.
هشدار : اگر شما از جمله افرادي هستيد که نسبت به خوردن گندم آلرژي دارند، مصرف اين نوشيدني را از مقدار کم (يک قاشق چايخوري در روز) شروع کنيد و در صورت بروز آلرژي از مصرف آن خودداري کنيد. منبع : hamshahrionline.ir



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1359
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.

خواص شیر سویا

خواص شیر سویا

تاریخچه ی تهیه ی شیر سویا به 4 هزار سال قبل بازمی‌ گردد که چینی‌ ها توانستند شیر سویا را به روش خانگی تولید کنند. جالب است بدانید شیر سویا نزد چینی ‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است؛ چرا که سویا جزو 4 دانه مقدس چینی‌ ها به‌ حساب می ‌آید و شیر سویا استخراج آبی پروتئین ‌های دانه سویا است.
مهندس حمید خسروی، متخصص صنایع غذایی و مشاور کارخانجات مواد غذایی در صنعت لبنیات و سویا درباره ی فرآیند و خواص تغذیه ‌ای این نوشیدنی چنین می گوید:
فرآیند تولید فرآیند تولید شیر سویا روش‌ های مختلفی دارد، اما روشی که در ایران از آن استفاده می ‌شود، به این شکل است که ابتدا دانه‌ های سویا را تمیز و مواد اضافه را جدا می‌ کنند. سپس آن را در آب خیس می‌ کنند و در اثر این خیساندن، برخی قندهای نامطلوب مانند رافینوز و استاکیوز که عوامل ایجاد‌کننده ی نفخ هستند، تا حدی از دانه خارج می ‌شوند. دانه خیس‌ شده، خرد می ‌شود و در اثر خرد شدن محصولی به نام اسلاری به دست می ‌آید.
در مرحله ی بعدی به اسلاری، بخار تزریق می‌ شود و دمای آن تا 120 درجه سانتیگراد بالا می ‌رود. هدف از این فرآیند حرارتی، غیر فعال کردن مواد نامطلوب دانه سویا است. مواد نامطلوب، موادی هستند که باعث می ‌شوند پروتئین ‌های موجود در سویا جذب بدن نشوند.
پس از آن، مرحله بوگیری انجام می ‌شود؛ به این شکل که بخاری را که به اسلاری تزریق شده بود و دمای آن را به 120 درجه سانتی ‌گراد رسانده شده، از آن جدا می‌ شود. با انجام این فرآیند، بوی لوبیایی سویا تا حد ممکن کم می شود.
آخرین مرحله نیز سانتریفیوژ کردن اسلاری است. در سانتریفیوژ، شیر یا عصاره سویا از پسماند یا فیبر آن که اصطلاحا به آن اُکارا می ‌گویند، جدا می ‌شود. این ماده همان ماده اولیه ‌ای است که از آن فرآورده ‌های شبه لبنی یا فرآورده‌ های شیری سویا تهیه می ‌شود که خواروبار جهانی(FAO) نام سوی ‌میلک یا شیر سویا را بر آن نهاده است.

شیر سویا هیچ ربطی به شیر گاو ندارد از آن جا که اسم این محلول پروتئینی را از ابتدا شیر سویا گذاشتند، بسیاری از افراد آن را با شیر گاو مقایسه می‌ کنند؛ در حالی که شیر سویا یک محصول کاملا گیاهی است و هیچ ارتباطی به شیر گاو ندارد. تنها شباهت این محلول، رنگ شیری آن است که البته کمی از شیر گاو کدرتر است.
مقالاتی نیز در این زمینه نوشته شده و آن را با شیر مادر و شیر گاو مقایسه کرده ‌اند اما این محصول، همان‌ طور که گفتم، فقط از لحاظ ظاهری شبیه شیر گاو است؛ در غیر این صورت، نه از نظر طعم و مزه و نه خواص تغذیه ‌ای هیچ شباهتی به شیر گاو ندارد. مزه شیر سویا هم کاملا مشابه طعم غلات است؛ مانند طعم غذاهای مخصوص کودکان یا مزه‌ ای شبیه غلات صبحانه که ممکن است هر ذایقه‌ ی آن را نپسندد؛ به‌ خصوص ذایقه ایرانی که به این طعم‌ ها عادت ندارد. به همین دلیل در همه جای دنیا، انواع مختلف طعم‌ ها را به شیر سویا اضافه می‌ کنند تا ذایقه مردم به مرور زمان به آن عادت کند. البته اگر کسی ارزش غذایی شیر سویا را بداند، بعید است که آن را وارد رژیم‌ غذایی ‌اش نکند.
پس مقایسه ی شیر گاو با شیر سویا مقایسه ی خوبی نیست و هیچ جای دنیا چنین حرفی را نمی ‌زنند. هر کدام از آن ها مزایای خودشان را دارند. پروتئین شیر گاو پروتئین بسیار مناسب و کاملی است. کلسیمی هم که در شیر گاو هست در شیر سویا وجود ندارد. در عوض شیر سویا، فاکتورهایی دارد که جذب کلسیم را افزایش می ‌دهد. به همین دلیل هم در دوران یائسگی خانم‌ ها باید هم از کلسیم استفاده کنند هم از فاکتورهایی که جذب کلسیم را بالا می ‌برد. پس هم به شیر گاو احتیاج داریم هم به شیر سویا.
ارزش غذایی شیر سویا اولا که محصولات سویا جزو مواد غذایی عملکردی هستند که نقش و ویژگی آن ها فراتر از نقش تغذیه ‌ای‌ شان است؛ یعنی خواصی شبیه خواص دارویی دارند و این نکته ی بسیار مهمی در ارزش غذایی سویا است. اگر بخواهم آن را با فرآورده‌ های حیوانی مقایسه کنیم باید بگوییم سویا اولین گیاهی است که خواص آن به شدت به فرآورده‌ های حیوانی نزدیک است. به دلیل این که پروتئین بسیار بالایی دارد. این پروتئین از لحاظ ارزش غذایی به جز دو اسیدآمینه ی متیونین و سیستئین، بسیار غنی و تقریبا شبیه گوشت هستند.
اما خواص اصلی سویا مربوط به گروهی از مواد به نام ایزوفلاونویید‌ها است. ایزوفلاونوییدها که خاصیت آنتی ‌اکسیدانی نیز دارند، دارای خاصیت فیتواستروژنیک هستند. بنابراین علاوه بر پروتئین بالایی که سویا دارد وجود دو خاصیت آنتی‌ اکسیدانی و فیتواستروژنیک آن، این ماده غذایی را بسیار خاص کرده است.
شیر سویا و پیشگیری از بیماری ‌ها خواص اصلی سویا، کاهش بیماری ‌های قلبی، کاهش کلسترول خون و پوکی ‌استخوان، کنترل وزن و کاهش عوارض یائسگی است.
به‌ علاوه، چون سویا شبیه شیر است اما لاکتوز ندارد؛ برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، بسیار مفید است.
همچنین سویا فیبر بسیار بالایی دارد که حجم مدفوع را بالا و کلسترول را پایین می ‌آورد. در نتیجه، مصرف‌ کنندگان آن دچار یبوست نمی ‌شوند و خطر بیماری‌ های ناشی از یبوست و سرطان روده در آن ها کاهش می ‌یابد.

شیر سویا و کاهش عوارض یائسگی همان ‌طور که گفته شد، شیر سویا حاوی موادی به نام فیتواستروژن است. فیتواستروژن یعنی استروژن بسیار ضعیف. عوارض یائسگی از جمله پوکی ‌استخوان به دلیل کمبود یا عدم ترشح هورمون استروژن در بدن اتفاق می‌ افتند. همان‌ طور که بالا بودن استروژن در بدن نیز برخی مشکلات دیگر را برای خانم‌ ها ایجاد خواهد کرد. فیتواستروژن موجود در شیر سویا موجب می ‌شود حالتی در بدن ایجاد شود مانند این که استروژن در بدن وجود دارد. در نتیجه، هم پوکی استخوان و هم عوارض یائسگی ایجاد نمی‌ شود. البته به شرط آن که خانم‌ها قبل از یائسگی شروع به مصرف شیرسویا کرده باشند.
شیر سویا و پوکی استخوان تحقیقات یک محقق ایرانی نشان می ‌دهد که شیر سویا در درمان پوکی استخوان در دراز مدت نقش مؤثری می ‌تواند داشته باشد.
علیرضا احمدی، عضو انجمن ژنتیک ایران گفت: شیر سویا حاوی ترکیبات ایزوفلاوینی است که این ترکیبات می‌ توانند به عنوان هورمون‌ های جنسی عمل کنند. در حقیقت کمبود هورمون ‌های جنسی در یائسگی باعث مختل شدن جذب کلسیم شده و به دنبال آن پوکی استخوان ظاهر می ‌شوند. در بسیاری از کشورها از قبیل مالزی، ‌چین، ژاپن و کشورهای شرق آسیا مصرف شیر سویا را در برنامه غذایی دانش ‌آموزان ابتدایی قرار داده ‌اند که با بررسی‌ های انجام شده می ‌بینیم که میزان مبتلایان به پوکی استخوان در این کشورها بسیار کم است و این به علت برنامه تغذیه‌ ای مناسب آن ها است. پوکی استخوان یک بیماری خاموش است که در دراز مدت خود را نشان می ‌دهد و فرد هنگامی متوجه بیماری خود می ‌شود که نمی ‌تواند آن را درمان کند و دچار شکستگی ‌های شدیدی می ‌شوند که درمان و ترمیم آن در برخی موارد امکان ‌پذیر نیست. این تحقیقات در پژوهشگاه زنان دانشگاه الزهرا به اتمام رسیده و نتیجه آن روی انسان به‌ صورت کامل مشاهده شده است که ترکیبات شیر سویا توانسته این علائم را کنترل و درمان کند.
شیر سویا در مقابل سقط جنین محققان می ‌گویند مصرف شیر سویا در زنانی که از طریق IVF یا کاشت تخمک، بارور شده‌ اند می ‌تواند تا 6 برابر سبب موفقیت روند بارداری شود و در زنانی که تلاش کرده ‌اند از این طریق بارور شوند اما موفق نشده‌ اند شانس باروری را افزایش دهد.
طبق بررسی ‌‌ها زنانی که شیر سویا مصرف می ‌کنند احتمال بارور شدن شان از طریقIVF پنجاه درصد و در سایرین 9 درصد است. از سوی دیگر شیر سویا احتمال سقط جنین را به شدت کاهش می ‌دهد.
عوارض شیر سویا: مهم‌ ترین مساله‌ای که سویا می‌ تواند ایجاد کند، حساسیت است. زیرا بعضی‌ ها به این مواد حساسیت دارند. بنابراین وقتی شیر سویا را برای اولین بار استفاده می‌ کنند، مانند افرادی که به بادمجان یا گوجه ‌فرنگی حساسیت دارند، دچار کهیرهای پوستی و گرفتگی صدا می ‌شوند.
منابع: هفته نامه سلامت - salamatiran.com



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1630
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.



:: موضوعات مرتبط: ماشین , ,
:: بازدید از این مطلب : 1698
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : پنج شنبه 3 مرداد 1392
.
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی