خانه هايي که به داروخانه تبديل شده است
.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
خانه هايي که به داروخانه تبديل شده است
خراسان شمالي - مورخ چهارشنبه 1392/06/20 شماره انتشار 18499 نويسنده: علوي
 
 

داروهاي مختلفي در منزل بيشتر افراد وجود دارد که گاهي مدت زيادي از خريد آن مي گذرد اما بدون استفاده مانده است. بيشتر افراد داروهايي را که در دفعات مختلف تهيه کرده اند دور نمي ريزند و به تصور اين که روزي مي توانند از اين داروها استفاده کنند آن ها را نگه مي دارند.حجم داروهاي نگهداري شده در منزل، در فصل سرما و با شيوع سرماخوردگي افزايش مي يابد.

در اين بين بسياري از افراد نمي دانند که با داروهاي باقي مانده خود چه کنند. يکي از شهروندان بجنوردي در اين باره اظهار مي کند: برخي از افراد هنگام بيماري و  مراجعه به پزشک حتي در صورت نياز نداشتن، مي خواهند تا داروهاي مختلفي براي شان تجويز شود. در چنين شرايطي داروهاي مختلفي بدون استفاده باقي مي ماند که پس از مدتي تاريخ مصرف آن مي گذرد اما بيشتر افراد بدون توجه به اين مسئله، در زمان هايي که خودشان تشخيص مي دهند به خود درماني مي پردازند.

«محمدزاده» خاطر نشان مي کند: بهتر است هنگام بيماري، داروهاي تجويز شده طبق دستور پزشک تا پايان دوره بيماري مصرف شود چون با چنين اقدامي، ديگر داروهاي مازاد باقي نخواهد ماند.شهروندي ديگر اظهار مي کند: اگر داروخانه ها، داروهاي مازاد مصرف کنندگان را قبول کنند و آن را به طور رايگان در اختيار بيماراني که از پرداخت هزينه دارو عاجز هستند، بگذارند، ديگر مردم ناچار نخواهند بود داروهاي اضافي را نگهداري کنند.«وفادار» مي افزايد: هر بار که به پزشک مراجعه مي کنيم داروهاي زيادي تجويز مي شود و با کيسه اي انبوه از دارو به خانه بر مي گرديم و نمي دانيم که با داروهاي باقي مانده و اضافه چه کنيم.وي ادامه مي دهد: هم اکنون يخچال منزلم پر از داروهاي مختلف اعم از دست ساز و توليد کارخانه هاست که مدت ها از تجويز آن مي گذرد اما به دليل گران شدن نرخ دارو و احتمال استفاده دوباره از دور ريختن آن ها خودداري مي کنم.وي خاطر نشان مي کند: بيشتر داروهاي مازاد در منزلم را آنتي بيوتيک ها و مسکن ها تشکيل مي دهد که تصور مي کنم در مواقع مورد نياز مي توان از آن ها استفاده کرد و به تهيه دوباره آن نيازي نيست. يکي ديگر از شهروندان در اين باره مي گويد: هر بار داروهاي تجويز شده را به تصور اين که بتوانم در نوبت هاي بعدي از آن استفاده کنم، نگهداري مي کنم اما در نوبت هاي بعدي نيز متأسفانه به دليل آن که نمي دانم پزشک چه داروهايي تجويز مي کند و توضيح زيادي در اين باره ارائه نمي شود، ناچار مي شوم تا دوباره دارو خريداري کنم.

«دبيري» يکي ديگر از شهروندان اظهار مي دارد: چندي پيش مقدار زيادي دارو براي کنترل فشار خونم خريده بودم اما با مراجعه به پزشک، توصيه شد که  داروهايم  را تغيير دهم بنابراين قرص هايي را که خريده بودم پس از مدتي به داروخانه به طور رايگان باز گرداندم. وي مي افزايد: اگر امکاني فراهم شود که داروخانه ها، داروهاي مازاد بيماران را پس بگيرند و در ازاي آن مواد بهداشتي بدهند، هم افراد بيشتري مي توانند از داروهاي مورد نياز استفاده کنند و هم اين که از غيرقابل مصرف ماندن و دور ريخته شدن داروها جلوگيري خواهد شد.

وي عقيده دارد: تعداد زيادي از بيماران به دليل گران شدن بي حد و حصر داروها، حتي قادر به تهيه داروهاي بيماري هاي ساده نيستند، بنابراين بهتر است تا افرادي که داروي اضافي در منزل دارند، آن را براي استفاده نيازمندان به داروخانه ها هديه بدهند. «طاهري نسب» شهروندي است که مي گويد: هر چند وقت يک بار تاريخ مصرف داروهاي موجود در منزل را بررسي مي کنم و آن هايي را که تاريخ انقضاي شان گذشته باشد دور مي ريزم چون اثربخشي خود را از دست داده است. وي ادامه مي دهد: داروهاي آنتي بيوتيک را طبق دستور پزشک مصرف مي کنم اما زماني که دوره درمان کامل شده ولي داروهايم هنوز اتمام نيافته باشد، آن ها را دور مي ريزم چون آنتي بيوتيک ها خيلي زود اثر بخشي خود را از دست مي دهد. شهروند ديگري که خود پرستار است، اظهار مي دارد: داروهايي که در منزل نگهداري مي شود باعث مي شود تا افراد گاهي اوقات به خود درماني دست بزنند و در چنين شرايطي چون از اثربخشي و عوارض ترکيب داروهاي مختلف  اطلاع ندارند، ممکن است دچار مشکل شوند.وي که تمايلي به ذکر نامش ندارد، تاکيد مي کند: در شرايطي که دارو به تازگي خريده شده و مازاد آن استفاده نشده است مي توان آن را به داروخانه يا مراکز بهداشتي بازگرداند به شرط آن که تاريخ مصرف آن نگذشته باشد.در همين باره معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي درباره اين که آيا داروخانه ها مي توانند داروهاي مازاد مصرف کنندگان را پس بگيرند، مي گويد: داروخانه ها به طور قانوني مجاز نيستند که داروهاي مصرف کنندگان را پس بگيرند زيرا به لحاظ بهداشتي، از شرايط نگهداري آن اطلاعي ندارند و مطمئن نيستند. دکتر «وکيلي» ادامه مي دهد: به دليل اين که شرايط نگهداري دارو در منزل توسط مصرف کنندگان ممکن است به خوبي رعايت نشود، داروخانه ها نبايد داروهاي مازاد بيماران را پس بگيرند.

وي درباره شرايط نگهداري داروها در منزل نيز اظهار مي دارد: داروهاي مختلف براساس مواد تشکيل دهنده، شرايط نگهداري خاصي دارد و بايد طبق دستورالعملي که روي آن ها نوشته شده است، نگهداري شود. وي توصيه مي کند: بيماران بايد تا پايان دوره درمان، داروهاي خود را مصرف کنند و تا حد امکان از نگهداري داروها در منزل به ويژه افرادي که فرزند خردسال دارند يا سالمندان با آن ها زندگي مي کنند، خودداري کنند زيرا ممکن است آن ها داروها  را اشتباه مصرف کنند.





:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 628
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 20 شهريور 1392
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی